25 Eylül 2020
312
ABONE OL

İYTE Rektörü Prof. Dr. Baran, Üniversitedeki Çalışmaları Değerlendirdi

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, bu yıl da en çok tercih edilen üniversitelerden biri olmayı başardıklarını söyledi.

İYTE Rektörü Prof. Dr. Baran, Üniversitedeki Çalışmaları Değerlendirdi

Kente görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Baran, enstitüdeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Rektör yardımcıları ve dekanlarla Teknopark İzmir'de gerçekleşen toplantıda konuşan Baran, bu tür organizasyonları geleneksel hale getirmek istediklerini ifade etti.

İYTE'nin bir devlet üniversitesi olarak 1992 yılında kurulduğunu ve eğitim dilinin yüzde yüz İngilizce olduğunu aktaran Prof. Dr. Yusuf Baran, 3 fakültede 18 lisans, 45 yüksek lisans ve doktora programları bulunduğunu hatırlattı. 

Rektör Baran, "Bu yıl da en çok tercih edilen üniversitelerden biri olmayı başardık. Kontenjanlarda doluluk oranımız yüzde 100 oldu." diye konuştu. 

Üniversitelerini farklı kılan en önemli özelliğin kampüsteki Teknopark İzmir olduğunu belirten Yusuf Baran, üniversite-sanayi işbirliği sayesinde ülke ekonomisine de önemli katkı sunduklarını sözlerine ekledi.

Toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
13 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
12 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
11 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?