04 Şubat 2022
377
ABONE OL

İKÇÜ Senatosu'ndan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'ye Teşekkür Plaketi

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, orman yangınlarındaki başarılı yönetimi nedeniyle Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye teşekkür etti.

İKÇÜ Senatosu'ndan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'ye Teşekkür Plaketi

Köse, yaptığı yazılı açıklamada, sonraki nesillere yaşanabilir bir çevre bırakma sorumluluğunun bilincinde olduklarını ve bölgenin tek orman fakültesine sahip İKÇÜ olarak bu alana katkı sunmak için çalıştıklarını kaydetti.

Bilgiyi dört duvar arasına sıkıştıran bir bakış yerine bölgesi, ülkesi ve insanlık için üreten bir akademiyi oluşturma arzusunda olduklarına işaret eden Köse, "Fakültemiz bölgede önemli çalışmalara imza atıyor. Daha fazla alanda çıktı üretmek gerektiğinin farkındayız. Ormanlar sadece ağaçlardan ya da bitkilerden ibaret yapılar değildir. İçinde hayatlarını sürdüren çok sayıda canlı ile ormanlar tabii dengenin korunmasında ve biyoçeşitliliğin devamında son derece önemli aynı zamanda stratejik varlıklardır. Bu çerçevede tarıma ve ormana sahip çıkmanın aslında vatana, millete ve geleceğe sahip çıkmakla eşdeğer olduğunu biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Rektör Köse, İzmir programı kapsamında dün üniversiteye ziyaret gerçekleştiren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye senatonun bir teşekkür plaketi sunduğunu aktardı.

Açıklamada, Bakan Pakdemirli'nin "İKÇÜ'deki değerli hocalarımızın bizlere destek olacakları önemli alanlar var. Vereceğiniz projelere olan desteklerimize devam edeceğiz. İzmirli hemşerilerimizin bir orman fakültesi var. İKÇÜ Orman Fakültesi bizim için çok değerli." ifadelerine de yer verildi.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?