28 Ekim 2020
367
ABONE OL

İEKKK'da Gündem Yüzülebilir Körfez ve Alsancak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs önlemleri nedeniyle internet üzerinden yapılan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında “yüzülebilir Körfez” hedefiyle ilgili konuştu. Soyer, “Bu yıl ilk defa orta Körfez’de Güzelbahçe’de bir plajımız mavi bayrak aldı” dedi.

İEKKK'da Gündem Yüzülebilir Körfez ve Alsancak

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan, kentte etkin role sahip kurum ve kuruluşların temsilcilerinin üye olarak yer aldığı İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) 93. toplantısında “yüzülebilir Körfez” hedefi ile Alsancak'ın sorunları ve gelecek perspektifi ele alındı.

Toplantı İZSU Genel Müdürlüğü Körfez Şube Müdürü Selçuk Dündar’ın sunumu ile başladı. Dündar, 2000 yılında devreye giren Büyük Kanal Projesi ile bataklık halindeki İzmir Körfezi'nde yaşanan iyileşmeyi aktardı.

Körfez’e gelen kirlilik kaynakları ile mücadele ettiklerinin ve yağmur suyu ayrıştırma projelerine ağırlık verdiklerinin altını çizen Dündar, derelerin düzenli olarak temizlendiğini, Körfez’deki su kalitesinin ise sürekli gözlendiğini kaydetti.

Büyük Kanal Projesi’ni artan nüfusa göre geliştirdiklerini, Güzelbahçe ve Çiğli ileri biyolojik atık su arıtma tesislerinin kapasitesini artıracaklarını söyleyen Dündar, İzmir’deki arıtmalardan çıkan çıkış suyu kalitesinin de yüksek olduğunu belirtti. Dündar, körfezdeki berraklık oranında 2002 yılıyla kıyaslandığında dört kata kadar iyileşme gözlendiğine dikkat çekti.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?