02 Aralık 2020
304
ABONE OL

Feromon Tuzağı Sayesinde Mandalina Değerlendi

İzmir’in en önemli tarımsal üretim merkezlerinden Karaburun’da, mandalina üreticisinin yüzü bu sene gülüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca temiz, güvenilir ve verimli gıda üretimini sağlamak amacıyla ilçedeki üreticilere ilk kez dağıtılan Akdeniz meyve sineği yakalama tuzağı olan feromon tuzağı sayesinde ürün kalitesi ve fiyatında artış yaşandı.

Feromon Tuzağı Sayesinde Mandalina Değerlendi

Karaburun mandalinasının tadı dışındaki en önemli özelliğinin İzmir’de diğer ilçelere göre daha erken hasat vermesi olduğunu belirten Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, her yıl düzenledikleri geleneksel Mandalina Şenliği’nin bu yıl pandemi engeline takıldığını hatırlatarak, “Festivali yapamamanın üzüntüsünü, üreticimizin bu sene daha kaliteli ürün ve daha fazla gelir elde etmesi ile biraz olsun gidermiş olacağız” dedi.

İlçede narenciye üretiminin yoğun şekilde yapıldığı, Batı Köyleri olarak adlandırılan Küçükbahçe, Parlak ve Salman köylerinde çok sayıda üretici için mandalinanın önemli bir gelir kapısı olduğunu vurgulayan İlkay Girgin Erdoğan, “Bu sezon Büyükşehir Belediyemizin gayretleri ile Akdeniz sineği kaynaklı ürün kayıplarımız dikkat çeken oranda azaldı, ürünümüzün kalitesi arttı. Bu durum fiyatlara da yansıyor. Karaburun mandalinasında dip kilogram fiyatı 2 lira 20 kuruşa kadar yükseldi. Ürünümüz bahçeden ortalama 2 lira 60 kuruşa çıkıyor. Üreticimizin daha fazla para kazanması bizleri çok mutlu ediyor.” dedi.

“Mandalina İşleme Tesisi Sözümüz Söz!”

İlkay Girgin Erdoğan, geçen yıl Kasım ayında yapılan 12. Mandalina Şenliği’nde üreticilere verdiği Mandalina İşleme Tesisi sözünü unutmadığını belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile bu tesisi Küçükbahçe Köyü’ne mutlaka kazandıracaklarını kaydetti.

Hedeflerinin Karaburun mandalinasını, daha fazla katma değer yaratan ürünlere dönüştürmek olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Mandalinamızı sadece narenciye ürünü olarak tüketmemek gerekiyor. Bu mucize meyveden pestil, cips, mandalina suyu, gazoz gibi ürünlerle daha fazla katma değer yaratmamız mümkün.” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde muhteşem bir tesisi ilçesine kazandırdığını söyleyen Erdoğan, “Bu tecrübeden hareket ederek Karaburun’a da benzer bir tesisi kazandırmak için kendisinin desteğini almaktan mutluyuz.” diye konuştu.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?