08 Nisan 2022
220
ABONE OL

Egeli Tekstilciler Dijitalleşme ile Yeni İhraç Pazarlarına Ulaşacak

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliğinde başkanlığa tekrar seçilen Jak Eskinazi, dijitalleşmenin faydalarından yararlanarak ana pazarlardaki konumlarını güçlendirmeyi ve yeni ihraç pazarlarına ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Egeli Tekstilciler Dijitalleşme ile Yeni İhraç Pazarlarına Ulaşacak

Ege İhracatçı Birlikleri Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 2021 yılı olağan seçimli genel kurul toplantısında mevcut Başkan Jak Eskinazi’nin hazırladığı liste 45 oyla 2022-2026 dönemi için tekrar seçildi.

Eskinazi, yaptığı konuşmada, geçen yıl 400 milyon dolar dövizi Türkiye'ye kazandırdıklarını, 2022 yılı için hedeflerinin 500 milyon dolar olduğunu kaydetti.

İhracat hedefine ulaşmak için önümüzdeki dönem sürdürülebilirlik ve dijitalleşme başlıklarına odaklanacaklarını bildiren Eskinazi, "Sürdürülebilirlik konusunda en hızlı dönüşüm ve farkındalık yaşayan sektörlerden biriyiz. 'Tekstil Sektöründe Sürdürülebilir Rekabetin Geliştirilmesi' adında 18 firmamızın yer aldığı bir URGE projesi başlattık. Sürdürülebilirlik konusunun tabana yayılması önemli ve bu konuda tasarım desteği benzeri bir destek mekanizması için Bakanlığa başvurumuzu yaptık. Bu konudaki öncü ülkelerden biri olmamızı sağlayacak bu desteğin ihracatçılarımızın rekabet gücüne katkısı büyük olacaktır. Dijitalleşmenin faydalarından yararlanarak ana pazarlarımıza ve yeni ihraç pazarlarına ulaşmaya devam edeceğiz." dedi.

Eskinazi, dijital dönüşümün firmaların daha hızlı ve esnek üretimi ile maliyetlerini azaltması için vazgeçilmez olduğunu belirterek, üniversitesi sınavına giren başarılı gençlerin tekstil mühendisliğini tercih etmesi için tanıtım faaliyetlerine devam edeceklerini söyledi.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?