11 Eylül 2020
441
ABONE OL

Ege Üniversitesinden "Tarımda Dijitalleşme" Projesi

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. MUstafa Tolga Esetlili tarafından tarımda dijital dönüşümün sağlanması amacıyla "Dijital Köy Kapsamında Tarımda Dijitalleşme Projesi" hazırlandığı aktarıldı.

Ege Üniversitesinden

Esetlili, yaptığı yazılı açıklama, nüfus artışı ve salgın sebebiyle tarımın öneminin giderek arttığına değindi.  Bu nedenle tarımda daha üretken, verimli, sürdürülebilir ve kesintisiz bir gıda üretiminin temini için yeni projelere ihtiyaç duyulduğunu aktardı. Bunun da ancak dijital dönüşümle ve yeni teknolojilerin kullanılması ile mümkün olabileceğini vurguladı.

Geliştirdikleri proje ile çiftçilerin tarımsal üretim yaptıkları alanları özel olarak denetleyebileceklerini ve geliştirebileceklerini söyleyen Esetlili, cep telefonu uygulamalarıyla istedikleri her an ve her yerden çiftçilerin bölgelerini takip edebileceğini söyledi.

Esetlili, projelerinin bir diğer çıktısının da mobil uygulama üzerinde oluşturulacak bitki verimlilik haritaları sayesinde çiftçilerin tarlalarının daha az gelişmiş bölgelerini görebilecek olmaları olduğunu söyledi. Bu sayede, daha düşük maliyetlerle daha yüksek gelirler elde edebileceklerine değindi.

Esetlili ayrıca bu projenin üreticiler dışında da büyük bir kazanç yaratacağını söyledi. Projenin üreticiler ayağının yanı sıra çevresel kazanımları olduğuna da değindi.

Esetlili, “Daha az gübreleme ve pestisit kullanımı hem topraklarımızın hem de sularımızın kirlenmesini engelleyecektir. Ayrıca daha az ve kontrollü mazot kullanımı sayesinde tarımsal üretimde birim karbon ayak izinin azaltılmasına öncülük edecektir." şeklinde konuştu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da Esetlili’nin projesini beğendiğini ve kendisini projeden dolayı tebrik ettiğini kaydetti.

 

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?