23 Ağustos 2021
810
ABONE OL

Ege Üniversitesi Yemek Üretim Tesisi Hizmete Başladı

Ege Üniversitesi Yemek Üretim Tesisi, bin metrekare kapalı alanı, 20 bin kişilik üretim kapasitesiyle açıldı.

Ege Üniversitesi Yemek Üretim Tesisi Hizmete Başladı

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, kampüste yapımı tamamlanan ve 1 Nolu Yemekhaneye entegre edilen üretim tesisi hizmet vermeye başladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, eğitim öğretim, araştırma geliştirme ve topluma hizmet misyonu doğrultusunda akademik ve fiziki altyapıyı güçlendirdiklerini aktardı.

Üniversitenin 70 binin üzerinde lisans ve lisansüstü öğrencisi, 4 bine yakın akademik personeli, 12 binin üzerinde idari çalışanı ile büyük bir aile olduğuna işaret eden Budak, bu aileye hizmet veren yemekhanelerin daha ergonomik bir yapıya kavuşturulduğunu vurguladı.

Budak, yemekhanelerin kapasitelerinin artırıldığına dikkati çekerek, "Artan talep doğrultusunda oluşan ihtiyacı karşılamak için yemek üretim tesisi projemizi hazırlayarak, kısa sürede inşaatını tamamladık.” diye konuştu.

“Yeni dönemle birlikte tam kapasite hizmet verecek hale getirdik.” ifadelerini kullanan Budak, “Yemekhanelerimiz, daha ferah, aydınlık, konforlu yapıya kavuştu. Artık öğrencilerimizin sıra beklemeden yemek ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Salgın sürecinde öğrencilerimizin sağlığı her şeyden önemli, pandemi önlemleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uygun bir yemekhane düzeni de oluşturulmuş oldu." dedi.

Açıklamada, son teknolojik ekipmanlarla donatılan tesiste mal kabul, sebze-meyve ön hazırlık, et hazırlık, unlu mamul, kuru gıda deposu, soğuk depolar, pişirme ve porsiyonlama, kazan yıkama ve bulaşıkhane bölümlerinin bulunduğu bildirildi.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
2 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
1 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
30 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
29 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
28 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?