03 Ocak 2022
231
ABONE OL

Ege Bölgesi'nde Kan İhtiyacı İçin İzmir Sana Kanım Feda Protokolü İmzalandı

Ege Bölgesi'nin kan ihtiyacının karşılanması amacıyla "İzmir Sana Kanım Feda" kan bağış kampanyası projesi için protokol imzalandı.

Ege Bölgesi'nde Kan İhtiyacı İçin İzmir Sana Kanım Feda Protokolü İmzalandı

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Kızılay Şube Başkanlığı ve Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü, hazırlanan protokolü, İzmir Valiliği himayesinde Vali Yavuz Selim Köşger imzaladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Köşger, kan bağışının halk sağlığının yanında toplumsal dayanışma, birlik ve beraberlik açısından da önemli olduğunu vurguladı. 

Vali Köşger, "Kan bağışıyla vatandaşlarımız hem başka insanların yaşamlarını sürdürmelerine vesile olacak, hem de yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma gibi milletimizde ziyadesiyle bulunan güzel hasletlerimiz açığa çıkacaktır. Kendi canından, kanından başkalarına bağış yapmayı çok kıymetli ve takdire şayan bir davranış olarak değerlendiriyorum. İzmirli hemşehrilerimizi, gençlerimizi, kan bağışı konusunda daha duyarlı olmaya ve sağlık durumları elverdiği ölçüde düzenli olarak kan bağışı yapmaya davet ediyorum." Dedi.

Okullarda gerekli bilince erişen öğrencilerin ailelerini de bilinçlendireceğini kaydeden Köşger, böylelikle toplum genelinde yaygın bir duyarlılık sağlanacağına inandığını aktardı.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür ise öğrenci, öğretmen ve velilerde kan bağışı bilinci oluşturmayı istediklerini belirtti. 

Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Barış Dolaş da protokol sayesinde özellikle kan sıkıntısı çekilen kış aylarında yeterli kan stokunun oluşmasına katkı sağlanacağını kaydetti. 

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?