11 Ekim 2021
599
ABONE OL

Doğal Taş Proje Yarışması Ödülleri Efes Antik Kenti'nde Sahiplerini Buldu

Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Türkiye'nin önemli ihracat kalemlerinden olan mermerde son dönemde işlenmiş ürünlere geçiş yaşandığını, özellikle ABD pazarından daha fazla pay alınması gerektiğini belirtti.

Doğal Taş Proje Yarışması Ödülleri Efes Antik Kenti'nde Sahiplerini Buldu

Ege İhracatçı Birliklerinden yapılan açıklamaya göre, Ticaret Bakanlığının desteğiyle Ege Maden İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen AMORF Doğal Taş Proje ve Tasarım Yarışması'nın ödül töreni Efes Antik Kenti'nde gerçekleştirildi. Dünya Mimarlık Günü ile eş zamanlı olarak düzenlenen törende 402 başvuru arasından seçilen 7 projenin sahiplerine ödülleri verildi. Bu yıl ihracat yapan 30 mermer firması da farklı kategorilerde ödül aldı.

Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Türkiye'nin dünya mermer rezervlerinin yüzde 33'üne sahip olduğunu, 15 milyar metreküp seviyesindeki dünya rezervinin 5 milyar metreküplük kısmının Türkiye'de bulunduğunu bildirdi.

Yılın 9 ayında 1,6 milyar dolarlık doğal taş ihracatı yapıldığını, bu tutarın yüzde 95'ini mermerin oluşturduğunu belirten Turagay,"AMORF Tasarım Yarışması gençlerin önünü açmak ve destek olmak için önemli bir yarışma. İhracatçılarımız bir nefer gibi sabahtan akşama kadar çalışarak Türkiye'nin ihracatını geçen ay 20,8 milyar dolara çıkarttılar. İhracatımızdaki artış eylül döneminde yüzde 30'ları buldu, 160 milyar dolara çıktı. Hedefimiz 210 milyar dolar ama bunu da hep beraber çalışarak geçeceğiz." dedi.

"İnadına Üretim, İnadına İhracat"

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle de Türkiye'nin doğal kaynaklarının yanında sektörel tecrübesi, lojistik avantajı ve öncü teknolojileri kullanması sayesinde dünya doğal taş piyasasının önemli oyuncularından biri konumunda bulunduğuna işaret etti.

Gülle, "300 binden fazla istihdam üreten doğal taş sektörü, ülkemizin tanıtımına sağladığı katkıyla da büyük önem taşıyan bir sektör. Vatikan'daki bazı bazilikalarda sütun ve kaplamalar Afyon İscehisar mermeridir, ABD'de Beyaz Saray'da yetkililerin basın açıklamaları yaptıkları alanda kullanılan mermer Elazığ Vişne'dir, Alman Parlamentosu, Fransa Parlamentosu, ABD Temsilciler Meclisi, Disneyland ve sayısız önemli mekan Türk mermerleriyle süsleniyor." dedi.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?