30 Ekim 2020
340
ABONE OL

Depremin Vurduğu İzmirlileri Nasıl Bir Hava Bekliyor?

İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında 6.6 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası hava durumu merak ediliyor.

Depremin Vurduğu İzmirlileri Nasıl Bir Hava Bekliyor?

Batı bölgeleri etkisi altına alan şiddetli yağışlar İstanbul ve Bursa gibi illerde etkisini gösterirken bugün depremin vurduğu İzmir’de havanın durumu daha da önem kazandı.

“Hasarlı binalara değil girmek, yanına bile yaklaşmayın” şeklinde yetkililerin ardı ardına uyarılarda bulunduğu İzmir’de havanın kararmaya başlaması ile milyonlarca kişinin geceyi araçlarında, okul bahçelerinde, afet toplanma alanlarında geçirmesi bekleniyor. Olası artçı depremler nedeniyle hasarlı binaların çökme tehlikesi de gündemde!

İlk 48 Saat Çok Önemli!

Tüm depremlerde olduğu gibi İzmir’de de ilk 24 ve 48 saat yakından takip ediliyor. Bazı artı depremler, en az ana deprem kadar şiddetli olabiliyor. Yapıların hali hazırda zarar görmüş olması nedeniyle şiddetli bir artçı depremde, ana deprem kadar yıkıcı manzaraların görülmesi kaygısı artıyor.

İzmir’de Yağış Yok Ama Hava Gece Serin Olacak

İzmir, Muğla, Bodrum, Çeşme ve çevre il ve ilçelerinde; Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre önümüzdeki beş gün boyunca yağış beklenmiyor. Gece saatlerinde hava sıcaklıklarının 9 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Çadır yardımlarına yönelik Kızılay gibi STK’ların atacağı adımlar beklenirken, bu süreç içerisinde depremzedelerin binalara girmemesi, can ve mal güvenlikleri için büyük önem taşıyor.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
5 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
4 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
3 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
2 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
1 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
30 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?