27 Ekim 2020
359
ABONE OL

Cumhuriyetin 97’nci Yılında, Milletin Efendilerine Yatırım

Yarımadadaki tarımsal ürünlerin, üreticilere daha fazla katma değer yaratması için çabalarını sürdüren Karaburun Belediyesi, Eğlenhoca Köyü’nde yer alan Zeytinyağı Fabrikası’nı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda hizmete açıyor.

Cumhuriyetin 97’nci Yılında, Milletin Efendilerine Yatırım

İlk aşamada günlük 30 ton işleme kapasitesi ile devreye alınacak tesiste hem vatandaşların hem de belediyeye ait zeytinliklerdeki ürünlerin sıkımı çok uygun maliyetle yapılacak.

Özel Tasarım Şişede “Mimasbel” Markasıyla Satılacak

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “milletin efendisi” olarak tanımladığı köylünün toprağında doymasına büyük önem verdiklerini belirterek, “Kısıtlı kaynaklarımızı en verimli şekilde yöneterek, üreticimizin köyünde para kazanmasına ve geçimini sağlamasına katkıda bulunuyoruz.” dedi.

Fabrikanın İzmir İl Özel İdaresi ve Eğlenhoca Köyü tarafından 2004 yılında kurulduğunu, Özel İdare’nin kapanmasının ardından belediyeye devredildiğini hatırlatan Erdoğan, bugüne kadar üçüncü şahıslar tarafından verimsiz ve üreticiye değer yaratmadan işletilen tesisi tepeden tırnağa yenilediklerini söyledi.

Fabrikanın, Cumhuriyet’in 97’nci yılında Karaburun Belediyesi tarafından hizmete açılmasıyla ayrı bir gurur yaşadıklarını vurgulayan Erdoğan, “İlk aşamada sıcak sıkım yapılacak fabrikamızın işleme kapasitesini günlük 60 tona çıkarabilecek ekipmanımız var. Gelecek yıl taş baskı soğuk sıkım işlemine de başlayacağız. Altı kişiye istihdam sağlanacak tesisimizde hem vatandaşımızın hem de Belediyemiz mülkiyetindeki zeytinliklerden hasat edilen zeytinlerimizin sıkımını yapacağız. Ürünlerimizi Seramik Atölyemizde tasarlanan özel şişelerde Belediyemizin şirketi olan Mimasbel markasıyla satacağız. Tesisimiz, bu alandaki en yüksek teknoloji olan iki fazlı üretim teknolojisine sahip olacak. Bu sistemde, su girişi olmadığı ve fenolik bileşiklerin çoğu zeytinyağında kaldığı için ürünümüz polifenol açısından muhteşem bir zenginliğe sahip olacak.” şeklinde açıklamada bulundu.

İkinci Hedef “Zeytin Çayı”

İlkay Girgin Erdoğan, Zeytinyağı Fabrikası’nı devreye aldıktan sonra ikinci hedeflerinin zeytin yapraklarını çay olarak değerlendirip yine Mimasbel markasıyla tüketicilerle buluşturmak olduğunu kaydetti.

Zeytin yaprağının kolesterolü düşürücü ve bağışıklığı güçlendirici etkisi ile doğal bir antibiyotik olduğuna dikkat çeken Başkan Erdoğan, “Ölmez ağaç zeytin, her şeyi ile bizlere sağlıklı yaşam ürünleri sunuyor. İnsanlık, Covid-19 salgını ile birlikte hem sağlığın hem de sağlıklı gıdaya erişimin ne kadar hayati önem taşıdığını acı tecrübelerle anladı. Biz de bu farkındalığa sahip olarak hem zeytinyağı hem de zeytin çayı üretimini birlikte yapmak istiyoruz.” dedi.

Gelecek Yıl Sıra Mandalin İşleme Fabrikası’nda

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, gerek seçim öncesinde gerekse 16 Kasım 2019’da gerçekleşen 12. Karaburun Batı Köyleri Mandalina Şenliği’nde vatandaşlara sözünü verdiği Mandalina İşleme Fabrikası’nı en kısa sürede hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Bu yatırım ile ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de desteğini aldıkları bilgisini veren Erdoğan, Avrupa Birliği bünyesinde tarımsal kalkınma amaçlı hibe fonlardan yararlanmayı da gündemlerinde tuttuklarını sözlerine ekledi.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?