29 Kasım 2021
881
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Engelleri Birlikte Aştık - İzmir Buluşması’nda Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şimdiye kadar 62 bin 337 engelli ataması yaparak bu alanda rekor üstüne rekor kırdıklarını, gelecek dönemde bu sayının daha da artacağına inandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Engelleri Birlikte Aştık - İzmir Buluşması’nda Konuştu

Erdoğan'ın, İzmir ziyaretinde, Menemen ilçesindeki Tarihi Taşhan Çarşısı'nda katıldığı "Engelleri Birlikte Aştık - İzmir Buluşması"nın görüntüleri paylaşıldı.

Buradaki konuşmasına kendisini dinleyenleri selamlayarak başlayan Erdoğan, İzmir'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Açılışı yapılan eserlerle, teslim edilen deprem konutlarının şehre hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, bu yatırımları İzmir'e kazandıran tüm kurumların yetkililerini tebrik etti.

Sporda, sanatta, eğitimde, iş hayatında başarı hikayesi yazmış engellilerle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Erdoğan, bu anlamlı buluşmaya katılan herkese teşekkür etti.

Bu güzel atmosferde, gönülleri bir araya getiren, hasbihal edilmesine imkan sağlayan AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığına şükranlarını sunan Erdoğan, 19 yıldır "AK Parti varsa, biz varsak engel yok" şiarıyla çalışmalarını kararlılıkla, samimiyetle sürdürdüklerini söyledi.

"Medeniyetimizin ayırıcı vasıflarından olan 'kerim devlet' tasavvurunu günümüzün sosyal devlet ilkeleriyle birleştirerek yeniden yorumladık." diyen Erdoğan, "Yaradılanı severiz Yaradan'dan ötürü inancıyla hareket ederek, ülkemize dünyanın en geniş kapsamlı sosyal güvenlik ve sağlık sistemini kazandırdık. Devletin şefkat şemsiyesi dışında hiç kimsenin, hiçbir vatandaşımızın kalmaması için özel gayret gösterdik. Türkiye'yi büyütürken, üretimi artırırken, istihdamı teşvik ederken hiçbir ayrım yapmadan 84 milyonun tamamını kucaklamaya gayret ettik, gayret ediyoruz, gayret edeceğiz.” dedi.

“Engelli insanlarımıza eğitimden istihdama kadar her alanda eşit bireyler olarak toplumda var olabilecekleri imkanları sunmaya çalıştık.” diyen Erdoğan, “Engelli kardeşlerimize yönelik sosyal politikalarımızı yardım değil, hak eksenli bir anlayışla şekillendirdik. Eğitim, rehabilitasyon, istihdam, sosyal yardım, evde bakım, girişimcilik, sportif ve kültürel faaliyetler, sağlık ve erişilebilirlik gibi alanlarda hayata geçirdiğimiz politikalarla engelli kardeşlerimizle engelleri birlikte aştık." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2005 yılında çıkarılan Engelliler Kanunu ile eğitim hizmetlerinden bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar engellileri ilgilendiren pek çok konuda tarihi nitelikte adımlar atıldığını vurgulayarak, 2010'da yapılan Anayasa değişikliği ile daha da ileri giderek, engellilerle yönelik pozitif ayrımcılığı anayasal güvenceye aldıklarını hatırlattı.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?