22 Aralık 2020
508
ABONE OL

Çeşme Hava Durumu

Çeşme özellikle yaz tatili için sıklıkla tercih edilen noktalardan biri olmaktadır. Bunun temel nedeni de Çeşme’nin Ege bölgesinde olması ve yaz aylarında serin suları sıcak havası ile ziyaretçilerini mest etmesidir.

Çeşme Hava Durumu

Çeşme’de ağırlıklı olarak Akdeniz İklimi etkin olmaktadır. Bu yüzden de yazları genel olarak kurak ve sıcak geçerken kışları ılık ve yağışlı geçmektedir. Bu da aslında Çeşme’de kışın pek yaşanmadığı anlamına gelmektedir.

Çünkü, Ege bölgesindeki birçok diğer bölgede de olduğu Çeşme’de de kışın çok soğuk olmaz, karlar yağmaz ve yolları kapatmaz. Hatta birçok doğma büyüme Egeli olan kişi yaşadığı yerde karın yağdığına şahit olmadığını söylemektedir.

Bu hem iyi hem de kötüdür. İyi yanı kışın o karlı, soğuk havasını sevmeyen birçok kişi Çeşme gibi havanın ılıman olduğu, karların yağmadığı, havanın çok soğumadığı yerleri tercih etmekte ve böylelikle nispeten daha sıcak olan bölgelere kaçmaktadır.

Kötü yanı ise eğer doğma büyüme Çeşmeliyseniz karın yağdığına şahit olmamış, karın o yumuşak dokusunu hissedememiş, etrafı kaplayan o beyaz örtünün güzelliğine hayran olamamışsınız demektir. Çünkü, Çeşme de kışın bile kar yağmaz havalar çok fazla soğumaz ve sadece yağmur yağar. Bu da bazı noktalarda üzücü bir etki bırakabilir.

Fakat, yaz aylarında Çeşme’de yaşayanlar çok şanslı olmaktadır. Sıcak hava, soğuk deniz, capcanlı Çeşme, turistler, yerliler hep beraber kaynaşır, sohbet eder ve belki de hayatlarının en güzel günlerini yaşamaktadırlar.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?