16 Kasım 2021
730
ABONE OL

Bergama'da 1 Litre Atık Yağ Getirene 1 Ekmek Hediye

İzmir'in Bergama ilçesinde, belediye atık toplama noktalarına getirilen her 1 litre bitkisel atık yağa karşılık 1 ekmek hediye ediliyor.

Bergama'da 1 Litre Atık Yağ Getirene 1 Ekmek Hediye

Bergama Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, bitkisel atık yağların ekonomiye geri kazandırılması ve çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında eylül ve ekim aylarında 1 ton atık yağ toplandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, 1 litre bitkisel atık yağın lavabolardan dökülmesinin bir milyon litre içme suyunu kirletebildiğine dikkati çekti.

Vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmasını, atık toplama noktalarına kullanılmış bitkisel yağları getirmelerini isteyen Koştu, “Hedefimiz Bergama’da kullanılmış her bir litre yağın lavabolara ve dışarıya gelişi güzel atılmasını önleyebilmek. Toplanan atık yağlar biyodizel akaryakıt üretiminde kullanılmak üzere lisans almış tesislere gönderiliyor. Bitkisel atık yağların toplanmasında farkındalığı arttırmak ve özendirmek için belediyemiz halk ekmek büfelerine getirilen her bir litre bitkisel atık yağ karşılığında bir ekmek hediye ediyoruz. Bitkisel atık yağ üreticiler dengelen taleplere göre belirlenen noktalara yağ toplama bidonları bırakıyoruz.” dedi.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
29 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?