22 Aralık 2020
866
ABONE OL

Alaçatı Hava Durumu

Alaçatı özellikle yaz tatili için sıklıkla tercih edilen noktalardan biri olmaktadır. Bunun temel nedeni de Alaçatı’nın Ege bölgesinde olması ve yaz aylarında serin suları sıcak havası ile ziyaretçilerini mest etmesidir.

Alaçatı Hava Durumu

Alaçatı’da ağırlıklı olarak Akdeniz İklimi etkin olmaktadır. Bu yüzden de yazları genel olarak kurak ve sıcak geçerken kışları ılık ve yağışlı geçmektedir. Bu da aslında Alaçatı’da kışın pek yaşanmadığı anlamına gelmektedir. Çünkü, iklimsel olarak Alaçatı’nın kışları dolu dolu yaşayabileceği bir çevresi yoktur. Bulunduğu bölgedeki tüm beldelerde aynı sorundan muzdarip olmaktadır. Çünkü, Ege’nin iklimi kış aylarında bolca kar alabilecek ya da bolca karın yağmayabileceği bir iklim olmaktan çok uzaktadır.

Çünkü, Ege bölgesindeki birçok diğer bölgede de olduğu Alaçatı’da da kışın çok soğuk olmaz, karlar yağmaz ve yolları kapatmaz. Hatta birçok doğma büyüme Egeli olan kişi yaşadığı yerde karın yağdığına şahit olmadığını söylemektedir. Hatta bazı durumlarda şehir dışına çıkan Egeli ya da Alaçatılıların kar yağdığı zaman sanki çok ilginç bir şey gerçekleşiyormuş gibi tepki verdiklerine şahit olunabilmektedir.

Bu hem iyi hem de kötüdür. İyi yanı kışın o karlı, soğuk havasını sevmeyen birçok kişi Alaçatı gibi havanın ılıman olduğu, karların yağmadığı, havanın çok soğumadığı yerleri tercih etmekte ve böylelikle nispeten daha sıcak olan bölgelere kaçmaktadır. Bu da aslında Alaçatı’nın yaz kış demeden ziyaret edilmesinin temel sebepleri arasında gösterilebilmektedir. Çünkü, Alaçatı hem deniz kum güneş üçlüsünü sağlarken hem de kış aylarında soğuğu sevmeyenler için ılıman hava şartlarını sağlamaktadır.

Kötü yanı ise eğer doğma büyüme Alaçatılıysanız karın yağdığına şahit olmamış, karın o yumuşak dokusunu hissedememiş, etrafı kaplayan o beyaz örtünün güzelliğine hayran olamamışsınız demektir. Çünkü, Alaçatı da kışın bile kar yağmaz havalar çok fazla soğumaz ve sadece yağmur yağar. Bu da bazı noktalarda üzücü bir etki bırakabilir.

Fakat, yaz aylarında Alaçatı’da yaşayanlar çok şanslı olmaktadır. Sıcak hava, soğuk deniz, capcanlı Alaçatı, turistler, yerliler hep beraber kaynaşır, sohbet eder ve belki de hayatlarının en güzel günlerini yaşamaktadırlar.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?