04 Mart 2021
389
ABONE OL

AFAD İzmir'de 3,5 Milyon Kişiye Eğitim Vermeyi Hedefliyor

Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Kartal Muhcı, 2021'de kent genelinde 3,5 milyon kişiye afet eğitimi vermeyi amaçladıklarını söyledi.

AFAD İzmir'de 3,5 Milyon Kişiye Eğitim Vermeyi Hedefliyor

AFAD İzmir İl Müdürlüğünde basın toplantısı düzenleyen Muhcı, kentte 30 Ekim'de meydana gelen depremin ardından yaraların hızlı bir şekilde sarıldığını ifade etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 2021'i afet eğitim yılı olarak ilan ettiğini anımsatan Muhcı, "Tüm illerde vatandaşlarımıza afet farkındalık eğitimleri verilmeye başlandı. İzmir için bu yıl en az 3,5 milyon vatandaşımıza eğitim vermeyi amaçlıyoruz." diye konuştu. 

Deprem anında doğru bilinen yanlışların olduğuna dikkati çeken Muhcı, bundan dolayı da çok ciddi can kayıplarının yaşandığını vurguladı. 

Vatandaşlara, afet ve acil durum anında, deprem öncesinde, deprem sırasında ve deprem sonrasında neler yapması gerektiğine dair eğitimlerin verileceğini dile getiren Muhcı, buna da "Afet Farkındalık Eğitimi" dediklerini kaydetti. 

Eğitimlerin AFAD'ın internet siteleri aracılığıyla yapıldığına değinen Muhcı, "İzmir afet ihtimali çok yüksek olan bir il. Bu eğitimleri almamız gerek. Eğitimler sonucunda hayatta kalma süremizin çok daha fazla olacağından eminiz. Umarım yıl sonuna kadar hedefimize ulaşacağız. Afetlere dirençli bir Türkiye ortaya çıkacaktır. 

Salgın nedeniyle günde yaklaşık 7 seans olarak internet üzerinden eğitim veriyoruz. Salgının sona ermesiyle bizler gönüllülerimizle yüz yüze eğitimleri de yapacağız. Klasik bir eğitim değil, gayet eğlenceli eğitimler bunlar. Bu bir eğitim seferberliği. Yarım saatlik eğitimler hayatlarımızı kurtaracaktır. " dedi.

Ev ararken büyüklüğüne, manzarasına ve konumuna bakıldığına değinen Muhcı, ancak depreme dayanıklı olup olmadığının sorulmadığını vurguladı. 

Deprem öncesi eşyaları sabitlemek gerektiğine işaret eden Muhcı, "Maalesef 102 ekran bir televizyonun küçücük çocukların hayatlarına mal olduğunu gördük. Deprem öyle bir şey ki oradan asla kaçma fırsatınız olmayabilir." dedi.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
26 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?