09 Eylül 2020
492
ABONE OL

9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu Kutlanıyor

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü kutlamalar başladı. Kutlamalar çerçevesinde Basmane Karakolu’nun önünden yola çıkan 350 metrelik Türk bayrağı kortej eşliğinde Kültürpark Lozan Kapısı’na taşındı.

9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu Kutlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehrin kurtuluşunun 98. yıl dönümü için sıkı pandemi altında coşkulu bir program ile kutlanıyor. “9 Eylül Kuruluş ve Kurtuluşun Günü” adlı program ile saat 09.00’da Basmane Karakolu önünden 98. Yıl Zafer Yürüyüşü ile başladı ve gün boyu sürecek etkinliklerin ardından Gündoğdu Meydanı’ndaki hologram gösterisiyle son bulacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmirlileri 9 Eylül’ü coşkuyla kutlamaya davet etti. Soyer, “Evlerimizde, iş yerlerimizde ve sokaklarda İzmir’in kurtuluşunu kutlayacağız. Nerede olursanız olun coşkumuza katılın. Evlerinize ve iş yerlerinize bayraklarınızı asın.” dedi.

Basmane Meydanı’ndan başlayan 98. Yıl Zafer Yürüyüşü’ne katılanlar, 350 metrelik Türk bayrağını omuzlarında Lozan Meydanı’na kadar taşıdı. İzmir Marşı, 10. Yıl Marşı eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe çevredekiler de alkışlarla destek verdi.

Kortejde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Kani Beko ve Murat Bakan da yer aldı.

Vali Köşger: “Türk Milletinin Varoluş İradesini Kıracak Hiçbir Güç Yoktur”

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yayınladığı kutlama mesajında 9 Eylül’ün Türk milletinin varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olmadığını dünyaya kanıtladığını belirtti.

Aziz milletin tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen büyük kahramanlık göstererek verdiği mücadelenin zaferle taçlandığını hatırlatan Vali Köşger, zorlu bir coğrafyada var olabilmenin temel koşulunun mazi ve istikbali doğru okumaktan geçtiğinin altını çizdi.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?