22 Nisan 2022
818
ABONE OL

Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Festivali

Çeşme, coğrafi konumu ve iklimi sebebiyle her mevsim yaz yaşıyor. Bu iklim özelliği sayesinde çeşitli festivaller yapılabilen Çeşme, çeşitli etkinlikleri ile farklı festivallere ev sahipliği yapıyor. Çeşme festivalleri arasında yer alan Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Festivali oldukça ilgi görüyor.

Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Festivali

Her yıl yenisi düzenlenen Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Festivali, eylül ayının 5’i ile 15’i arasında düzenleniyor. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile Çeşme Belediyesi seferberliğinde gerçekleştirilen meşhur Çeşme festivali, ülkemizden ve dünyadan Çeşme’ye gelen müzik öğrencilerine, alanında profesyonel öğretmenler tarafından düzenlenmiş olan Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Akademisi’nde işinin ehli kişilerle çalışabilme imkanı sağlıyor.

Her yıl Çeşme’nin önemli tarihi mekanlarından biri olan Aya Haralombos Kilisesi’nde gerçekleştirilen bu eşsiz etkinlik kapsamında dünyaya ismini duyurabilmiş olan usta klasik müzik sanatçıları buluşuyor. Ücret talep edilmeyen ve halka açık olan unutulmaz konserler veren ünlü müzisyenler; çello, piyano, keman, kontrbas, flüt, viyola, oda müziği ve şan ile ilgili engin bilgilerini eğitim alan katılımcı müzik öğrencileri ile paylaşıyor. Dünyaca ünlü isimlerle çalışma olanağına sahip olan katılımcılar, aynı zamanda muhteşem bir konser deneyimi de yaşıyor.

Uluslararası Çeşme Müzik Festivali Aktiviteleri

10 gün süren bu uluslararası festivalde tarihi kilisenin verdiği manevi hissin yanında işlevsellik açısından kolaylık sağlayan ortam akustiği, klasik müziği destekliyor. Çeşitli müzik aletleri ile ortaya çıkan güzide eserler katılımcılardan beğeni topluyor.

Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen festivallerde, seçkin pek çok klasik müzik sanatçısına rastlanıyor. Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Festivali; Eva Dörnenburg, Hartmut Frank, Christian Brunnert, Anja David, Gülşen Tatu, Domenico Nordio gibi dünyanın dört bir yanından klasik müzik sanatçılarını ağırlıyor. Bahsi geçen değerli müzisyenler, dünyaca ünlü seçkin besteleri çalıp seslendiriyor. 

Her yıl gerçekleştirilen bu festival sayesinde müzikseverlerle buluşan ünlü sanatçılar, bir yandan keyifli konserler vererek diğer yandan yetişen yeni klasik müzik sanatçılarına uzman oldukları alanlarla ilgili bilgiler veriyor. Aynı zamanda klasik müziğin aşina olunan eserlerini seslendirme fırsatı sunan Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Festivali’nde müzisyenlerden eğitim alan müzik öğrencileri, konser veriyor.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
22.04.2022
579
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?