26 Eylül 2022
561
ABONE OL

Sonbaharda Çeşme’ye Gitmek İçin 8 Neden

Çoğunlukla yaz aylarında tercih edilen Çeşme, özellikle haziran başından ağustos sonuna kadar oldukça kalabalık bir insan güruhuna ev sahipliği yapar. Her mevsim kendine has bir güzelliği olan Çeşme, Ege ve Akdeniz’in en güzel günlerini yazın sonuna saklar. Bunaltmayan güneşi, klimaya ihtiyaç duyulmayan geceleri ve fazla insanın el çektiği sahil kasabaları ile Çeşme, sonbaharda bir başka güzeldir.

Sonbaharda Çeşme’ye Gitmek İçin 8 Neden

Güne Güzel Bir Kahvaltı ile Başlayın

Birçok lezzetli restoran ile ünlü Çeşme’de hem geleneksel olarak hem de farklı tatlar eşliğinde kahvaltı yapabilirsiniz. Benzersiz manzaralar sunan mekanları ile dikkat çeken Çeşme, bir sonbahar sabahına güzel bir başlangıç yapmak için ideal seçimdir.

Rüzgar Sörfü Yapın

Rüzgar sörfü denildiğinde ilk akla gelen sahiller arasında yer alan Alaçatı, sonbaharda sörf yapmak için sıklıkla tercih edilir. Rüzgar sörfü yapmak için sıklıkla tercih edilen ve dünyanın sayılı sahilleri arasında yer alan Alaçatı’da sonbahar sezonunda kolaylıkla rüzgarı yakalayabilirsiniz. Kasımın sonlarına kadar ılık ve rahatsız etmeyen bir havası olan Çeşme’de rüzgar sörfü keyfi yaşayabilirsiniz.

Alaçatı Sokaklarında Gezin

Alaçatı sokaklarında kaybolarak bölgeyi keşfedebilirsiniz. Birbirinden ilgi çekici dükkanları ile oldukça renkli bir ambiyansa sahip olan Alaçatı’da sıkılmadan bir gezinti yapabilirsiniz. Antika ve dekoratif malzeme satan dükkanları gezerek farklı hislere yer açabilirsiniz. Bölge halkının gündelik yaşamını sürdürdüğü sokaklarda yürüyerek hem oraya ait hem de yabancıymış gibi hissedebilirsiniz.

Bisikletle Gezintiye Çıkın

Çeşme’de bisiklet gezintisine çıkarak keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Çeşme yarımadasının ve Alaçatı’nın çevresini pedal çevirerek keşfedebilir ve Çeşme’nin sonbahar rüzgarını yüzünüzde hissedebilirsiniz.

Sakız Adası’nı Günübirlik Ziyaret Edin

Çeşme’de yıl boyunca iki ülke arasında yolcu taşıyan feribotlar mevcut. Schengen vizesi ile gidilebilecek yerlerden biri olan Sakız Adası’na yılın her dönemi gidebilirsiniz. Yaklaşık 45 dakika süren yolculuk sonrasında çok köyler sizi karşılar. Aynı zamanda konaklama imkanları bulunan Sakız Adası’nda keyifli geziler yaparken konaklayabilirsiniz.

Ayayorgi’de Denize Girin

Bölgenin en güzel koyları arasında yer alan Aya Yorgi Koyu, Çeşme’de denize girmek için sıklıkla tercih edilen seçeneklerdendir. Aya Yorgi Koyu, bira ve sardalye eşliğinde denize girebileceğiniz keyifli yerler arasında bulunur.

Bölgedeki Pazarlarda Alışveriş Yapın

Cumartesi günleri yerel dokumadan organik meyvelere kadar çeşitli ürünlerin satışa sunulduğu Alaçatı pazarına gidebilir ve alışveriş yapabilirsiniz. Çeşme yarımadasının çeşitli yerlerinden alışveriş yapmak için gelen kişilere ev sahipliği yapan bölge pazarları, köylülerin bahçelerinde yetiştirdikleri sebze, meyve ve organik otları satışa sunar. Pazarcıların yetiştirdikleri organik ürünlerin yanı sıra el sanatları ile yaptıkları eserler de satışa sunulur. Bu sebeple Çeşme pazarları, turistik açıdan oldukça rağbet görür.

Günbatımını İzleyin

Çeşme’de sonbahar sezonunda Ege Denizi ve Adalar manzarası ile güneşi uğurlayabilir ve bölgenin doğal güzellikleri karşısında mest olabilirsiniz. Homeros’un “Güneşin en güzel battığı yer” dediği Çeşme’de günbatımını izleyebilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
26.09.2022
487
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?