09 Eylül 2022
1380
ABONE OL

Şifne Nerede, Nasıl Gidilir?

Ege Bölgesi’nin en değerli beldelerinden biri olan Çeşme, dört mevsim boyunca yazı yaşar ve benzersiz bir tatil deneyimi sunar. Bu özelliği ile hem yerli hem de yabancı turistlerin akınına uğrayan Çeşme, çeşitli eğlenceli aktivite ve doğal güzellikler ile sıklıkla tercih edilir. Turistik sokakları, restoranları, evleri ve plajları ile göz kamaştırıcı bir güzelliği olan Çeşme’de unutulmaz bir tatil deneyimi sizi bekler. Bu özellikleri ile Türkiye’de yaz tatili yapılacak yerler arasında bulunur.

Şifne Nerede, Nasıl Gidilir?

Çeşme’de yaz tatili yapılacak şifalı yerler arasında ilk sırada olan Şifne, sakin halkı ve sınırsız doğal güzellikleri ile sıkça tercih edilen tatil yerlerinden biridir. Çoğunlukla yaz sezonunda kalabalık bir hale gelen Şifne, ismini şifa kelimesinden alır. Şifa kelimesinin dönüşmüş bir hali olan Şifne, efsanelerle dolu bir yerdir. Eski zamanlardan günümüze değin gelen hikayelerde adı geçen Şifne, mucizeleri ile bilinir.

 Eski zamanlardan bugüne gelen hikayelerden biri; kralın kızını anlatır. Kral Erythrai’nin kızı, cilt hastalıkları nedeniyle çok acı çekermiş. Kralın köpeğinin Şifne’nin temiz sularında yıkanarak tüm hastalıklarına çare bulduğu öğrenilince, kralın kızı da Şifne’nin şifalı sularına götürülmüş. Kızın hastalıklarını iyileştiren Şifne suları, o gün bu gündür dillerden dillere taşınmış. Ağızdan ağıza şifa kelimesi dolaştırılırken akıllarda “Şifne” ismi kalmış.

Şifne hakkında anlatılan bir diğer hikaye ise şifalı çamur hakkındaymış. Şifalı çamur, günümüzde Çeşme Şifne mahallesinde ziyaretçiler tarafından denenir. Eski zamanların şifası olarak bilinen Şifne çamuru, şimdilerde çevresine otellerin kurulduğu turistik bir ürün olarak karşımıza çıkar.

Şifne Nerededir?

Şifalı kaplıca suları ve vücuda iyi gelen çamuru ile meşhur Şifne, Çeşme merkezine 10 kilometre mesafede bulunur. Her yıl bölgesine yerli ve yabancı sayısız turisti çeken Şifne, bir dere ile ikiye bölünmüş bir haldedir. Şifne kaplıcalarının romatizma, bağırsak hastalıkları, kadın hastalıkları ve mide hastalıklarına iyi geldiği söylenir. Bu kaplıca sodyum klorür ve kalsiyum içerir. Çeşme Şifne, bölgenin önemli turistik noktalarından biri olan Alaçatı’ya sadece 3 kilometre mesafede yer alır.

Şifne’ye Nasıl Gidilir?

Şifne’ye gitmek için pek çok yolu tercih edebilirsiniz. Tercihe göre kendi aracınızla ya da toplu taşıma ile ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma ile Şifne’ye 760 numaralı otobüsü kullanarak gidebilirsiniz. Şifne’ye kendi aracı ile gitmek isteyenler ise navigasyon uygulamalarından yararlanabilir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
09.09.2022
568
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?