06 Mayıs 2022
1147
ABONE OL

Şifne’de Gezilecek Yerler

Ege Bölgesi’nin en değerli beldelerinden biri olan Çeşme, dört mevsim boyunca yerli ve yabancı turistleri bölgesine çekiyor. Özellikle yaz Çeşitli eğlenceli aktiviteye, doğal güzelliklere ve daha pek çok önemli özelliğe sahip olan Çeşme; turistik sokakları, evleri, restoranları ve plajları ile göz kamaştırıyor. Bu özellikleri sayesinde Türkiye’de yaz tatili yapılacak yerler arasında bulunuyor.

Şifne’de Gezilecek Yerler

Şifne, sakin halkı ve çeşitli doğal güzellikleri ile sıkça tercih edilen tatil yerlerinden biri oluyor. Özellikle yaz aylarında turistik bir doluluk yaşayan Şifne, ‘şifa’ kelimesinin dönüşmüş hali olarak biliniyor.

Şifne Efsaneleri

Şifa kelimesinin dönüşerek Şifne haline gelmesinin çeşitli nedenleri biliniyor. Bu nedenler, Şifne efsanelerinin bütününü oluşturuyor. Eski zamanlardan günümüze kadar gelen hikayelerden biri, zamanın kralının kızını anlatıyor. Kral Erythrai’nin kızının cilt hastalıkları sebebiyle çok acı çektiği söyleniyor. Kralın köpeğinin Şifne’nin temiz ve masmavi sularına girdiği ve tüm hastalıklarının iyileştiği duyulunca, kralın kızı da Şifne’nin şifalı sularına götürülüyor. Kızın cilt hastalıklarına çare olan Şifne sularını duyan halk da sularda şifa olduğunu dilden dile ulaştırıyor. Ağızdan ağıza yayılan şifa kelimesi, zamanla Şifne’ye dönüşüyor.

Şifne ile ilgili anlatılan bir başka hikayeye göre şifalı olan çamur, günümüzde Çeşme Şifne mahallesine gelen ziyaretçiler tarafından deneniyor. Eski zamanın şifası olan bu çamur, şimdiki zamanda turistik bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Otellerde bulunan çamur banyoları da bu durumu kanıtlıyor. Turizm sektörünün yanında sağlık sektörü için de önemli bir yere sahip olan Şifne’de pek çok kaplıca bulunuyor.

Şifne Termal Kaplıcalar ve Çamur Banyosu

Yaz sezonunda gezilecek yerlerden biri olmasının yanı sıra sağlık turizminde de oldukça ilgi gören bir yer olan Şifne, çeşitli hastalıklara iyi gelmesi ile biliniyor. Şifne termal kaplıcalar; metabolik rahatsızlıklar, cilt hastalıkları, varis gibi sağlık problemlerine geniş bir yelpazede iyi geliyor. Aynı zamanda Şifne Körfezi’nde bulunan çamur banyosu sıklıkla tercih edilen ve söylenenlere göre her derde deva olan bir yer olarak tanınıyor.

Şifne Plajı

Şifne Plajı Çeşme beldesinde bulunan Şifne Mahallesi’nde yer alıyor. Mavi ve yeşil renklerinin kusursuz bir şekilde birleştiği bu tatil noktası, ziyaretçiler tarafından tam puan alıyor. Termal turizmin git gide gelişim gösterdiği Şifne Plajı, keyifli bir tatil deneyimi yaşayabilmek için iyi bir tercih oluyor.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
06.05.2022
568
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?