04 Ocak 2023
945
ABONE OL

Sakız Adası Nerede? Nasıl Gidilir?

Sakız Adası, komşumuz Yunanistan’ın Ege Denizi’nde bulunan bir adasıdır. Eşsiz güzelliklere ev sahipliği yapan bu ada, ülkemizden her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Sakız Adası, özellikle yaz aylarında son derece kalabalık olmaktadır. Masmavi denizi ve doğal güzellikleri ile öne çıkan Sakız Adası, ziyaretçilerine konforlu bir dinlenme ve eğlence ortamı sunmaktadır. Peki, doğal güzellikleri ile öne çıkan Sakız Adası'na nasıl gidilir?

Sakız Adası Nerede? Nasıl Gidilir?

Sakız Adası Nerede?

Sakız Adası, Ege Denizi’nde Yunanistan sınırları içerisinde yer alan adalardan biridir. Yunanistan’ın en büyük beşinci adası olan Sakız, İzmir Çeşme’ye 8 deniz mili mesafede yer alır ve İzmir’deki Karaburun Yarımadası’nın karşısına denk gelmektedir. Orta Çağ esintili köylere ev sahipliği yapan bu ada, berrak plajları, sakız ağacı kokusu, eğlenceli gece hayatı ile ziyaret edilmesi gereken rotalardan biridir.

Adanın doğusunda İzmir, kuzeyinde Midilli yer alırken güneyinde ise Ege Denizi bulunmaktadır. Eşsiz konumdan dolayı adanın turistler tarafından ilgi gördüğünü söyleyebiliriz. Aynı zamanda yine konumundan dolayı Sakız Adası’na ulaşım da oldukça pratiktir.

Sakız Adası’na Nasıl Gidilir?

Sakız Adası’na kısa süre içerisinde ulaşmak için Çeşme Ulusoy Limanı’nı tercih edebilirsiniz. Çeşme’den Sakız Adası’na 30 dakikalık bir feribot yolculuğu ile gidebilirsiniz.  Yaz aylarında her gün, kış aylarında haftanın belirli günlerinde Çeşme-Sakız seferleri bulunmaktadır. Limanda Turyol, Ertürk ve Chios Sunrise gibi firmaların Çeşme-Sakız hattında seferleri bulunmaktadır. Özel aracınızla Çeşme’den Sakız Adası’nı ziyaret etmek isterseniz yine feribotlar ile adaya geçiş yapabilirsiniz.

Sakız Adası'na gitmek için tercih edebileceğiniz diğer bir yöntem ise Yunanistan tarafından gitmektir. Atina'dan düzenli olarak adaya seferler düzenlenmektedir. Ayrıca Rodos, Limnos ve Samos gibi Yunan adalarından havayolu aracılığıyla ulaşım seçeneği de bulunmaktadır.

Sakız Adası’na Pasaportsuz, Vizesiz Gidilir mi?

Yeşil pasaporta sahip değilseniz Avrupa Birliği üyesi olan Yunanistan’ı ve Sakız Adası gibi adalarını ziyaret etmek için ziyaret etmek için Schengen Vizesi’ne sahip olmanız gerekir. Feribotla günübirlik gezi amaçlı ziyaret etmek bu kuralı değiştirmemektedir. Yani Sakız Adası’nı ziyaret etmek için pasaporta ve vizeye ihtiyacınız var.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
04.01.2023
580
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?