30 Kasım 2020
1119
ABONE OL

Reisdere Uçurtma Festivali

Reisdere Uçurtma Festivali, her yıl Çeşme Belediyesi’nin Alaçatı da düzenlediği bir festivaldir ve bu festivale gerek yurtiçinden gerek yurtdışından birçok uçurtma profesyoneli katılmaktadır.

Reisdere Uçurtma Festivali

Festivale yurtdışından gelen profesyonel uçurtmacılar ise birbirinden ilginç uçurtmalarıyla hem eğlenmekte hem de yarışmaktadır. Böylelikle Residere’nin gökyüzü iki gün süren bu festival boyunca rengarenk olmaktadır.

Martı Uçurtma Kulübü’nün de Türkiye’nin birçok noktasından getirdiği profesyonel uçurtmacıların desteğiyle Reisdere Uçurtma Festivali, sadece yurtdışındaki profesyonellere değil aynı zamanda da Türkiye’nin çok değerli uçurtma profesyonellerine ev sahipliği yapmaktadır.

Aynı zamanda Reisdere Uçurtma Festivali kapsamında Almanya, İtalya, Fransa, Belçika ve Endonezya gibi ülkelerden de birçok uçurtma profesyoneli bu festivale katılmakta ve boy göstermektedir.

Çeşme Belediyesi tarafından bin adet uçurtmanın dağıtıldığı bu festivalde, çocuklar için uçurtma yapım atölyeleri de düzenlenmektedir. Böylelikle, çocuklar, uçurtma yapım atölyesinde, kendilerine dağıtılan malzemeler sayesinde uçurtma yapmayı da öğrenmektedir.

Toplamda 2 gün süren festival boyunca Çeşme Belediyesi birçok mahalleden festival alanına ücretsiz servis desteği sağlamaktadır. Bu sayede de Çeşmeliler iki gün boyunca Residere Uçurtma Festivali’nin heyecanına ücretsiz bir şekilde ortak olmakta ve aynı zamanda da keyifli dakikalar geçirmektedir.

Reisdere Uçurtma Festivali kapsamında alanda festival boyunca müzik yayını yapılmakta ve açılacak olan stantlarla yöresel yiyecek ve hediyelik eşyalar satışa sunulmaktadır.

Çeşme Belediyesi’nin “9 durak 9 deneyim” adlı projesi kapsamında düzenlenen Reisdere Uçurma Festivali, 7’den 70’e herkese eğlence dolu anlar yaşatmaktadır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
26 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
30.11.2020
584
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?