12 Nisan 2022
564
ABONE OL

Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği

İzmir’in sevilen ilçesi Çeşme’de her mevsim çeşitli eğlenceli festivaller ve şenlikler oluyor. Bu aktiviteler, bir yandan bölgenin kültürünü tanıtırken diğer yandan eğlenceli anlar yaşatıyor.

Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği

Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği, her yıl genellikle Eylül aylarında, tarım ve hayvancılık faaliyetlerine destek olmak için düzenleniyor. Şenliğe ismini veren, özgün niteliklere sahip sakız koyununun soyunu devam ettirmek ve yaşatmak amacı da taşıyor. Aynı zamanda yöreye özgü bitki türlerinden beyaz soğan, kavun, sakız ağacı, lavanta ve kekiği korumak da şenliğin düzenlenme sebepleri arasına giriyor.

Renkli ve samimi görüntüler veren ve Çeşme Belediyesi etrafında düzenlenen Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği; bölgede yaşayanların, koyun ve kavun yetiştiricilerinin katıldığı eğlenceli aktiviteler arasına adını yazdırıyor.

Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği’nde Neler Yapılıyor?

Yöresel pazar tezgahları, Ovacık Zeybeği, sakız koyunu ve kavun yarışmaları gibi çeşitli aktiviteye mekan olan şenlik; Çeşme’nin eğlenceli yerlerinden biri olarak kabul görüyor. Sakız koyununun neslini yaşatmak için düzenlenen yarışma ile yetiştirenlerde destekleyici ve teşvik edici etki yaratması bekleniyor. Aynı zamanda sakız koyunu yetiştiren kişilere verilen para ödülü, manevi desteğin yanında maddi destek olarak sunuluyor.

Sakız Koyunu Yarışması’nın yanında Çeşme Kavunu’nun tanıtımı için En İyi Çeşme Kavunu Yarışması düzenleniyor. Bu yarışmanın amacı da Sakız Koyunu Yarışması’nın amacıyla neredeyse aynı sebepleri taşıyor. Yarış; Çeşme Kavunu’nu tanıtmak, adını ve kendini yaşatmak, yetiştiricilerini de desteklemek amacıyla düzenleniyor. Hatırı sayılır bir dereceye sahip olan Çeşme Kavunu yetiştiricileri, altın ödülün sahibi oluyor. Sabah saatlerinde başlayan şenlik Sakız Koyunu Yarışması’nda; sakız koyunu, sakız koçu, erkek toklu ve dişi toklu olmak üzere 4 kategori bulunuyor.

Çeşitli uygulamanın bulunduğu şenlikte, Ovacık bölgesinde yaşayan yerel girişimciler de pazar tezgahları açarak ürettikleri organik ürünlerini ilgilenenlere ulaştırabiliyor. Yöre halkını birbirine yakınlaştıran ve sıcak hatıralar biriktirmeye olanak veren Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği; halk oyunları, yemek ikramları ve keyifli sohbetler ile her yıl devam ederek bölge halkını ve ziyaretçilerini eğlendiriyor.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
12.04.2022
568
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?