15 Nisan 2022
817
ABONE OL

Kıyıdan Kıyıya Türkiye Yunanistan Film Festivali

Türkiye’nin ilk sürdürülebilir ekolojik film festivali olan Kıyıdan Kıyıya Türkiye Yunanistan Film Festivali, ağustos ayında Çeşme’de gerçekleştiriliyor. Uzun metraj, belgesel ve kısa filmleri izleyiciyle buluşturan festival, farklı kültüre sahip iki ülke arasında sinemanın estetiği ve kültürlerarası diyaloğu ile yararlı bir tartışma ortamı oluşturuyor. Aynı zamanda festival Türkiye ve Yunanistan’ı; sinema sanatındaki birbirinden farklı yetenek, kültür ve fikirlerini paylaşabilecekleri, bununla birlikte ortaya bir eser çıkarabilecekleri ortak bir çalışma alanı oluşturmaya teşvik ediyor.

Kıyıdan Kıyıya Türkiye Yunanistan Film Festivali

Çeşme Belediyesi ile İzmir Kültür ve Eğitim Derneği tarafından düzenlenen Kıyıdan Kıyıya Türkiye Yunanistan Film Festivali, ilk sürdürülebilir film festivali olduğundan dolayı sinemanın bilgilendiren ve iyileştiren yanı sayesinde çevreye verilen zararı azaltabilmeyi planlıyor. Düzenlenen bu organizasyonun geniş perspektifi, Türk ve Yunan kültürlerini anlayabilmek, birlikte yaşayabilmek ve birlikte sinema alanında çalışabilmek için oldukça büyük bir fırsat oluyor.

Kıyıdan Kıyıya Türkiye Yunanistan Film Festivali’nde Neler Yapılıyor?

Çeşitli festivale ve şenliğe ev sahipliği yapan Çeşme’nin kültürlerarası diyaloğa zemin hazırlayan etkinliği Kıyıdan Kıyıya Türkiye Yunanistan Film Festivali’nde film gösterimleri, çeşitli söyleşiler, stop motion atölyesi ve kıyı temizliği gibi pek çok aktivite yapılıyor. Aynı zamanda konserler ve oyunculuk workshopları da yapılan bu festival boyunca pek çok etkinlik gerçekleştiriliyor.

Festivalin ilk saatlerinde Çeşme’de çevre temizliği yapılmasının yanı sıra; yönetmenlik, oyunculuk ve sürdürülebilir yaşam ile ilgili atölyeler yapılıyor. Her zevke uyan aktiviteler ile festivale gelenler sıkılmadan vakit geçirebiliyor.

Festivaldeki söyleşilerde özellikle iklim krizi, ekolojik denge gibi önemli konulardan bahsediliyor. Bununla birlikte festivalde gösterilen filmlerden sonra, filmin oyuncuları ve yönetmenleri seyircilerle bir araya getirerek bir söyleşi yapılıyor.

Kıyıdan Kıyıya Türkiye Yunanistan Film Festivali’ne Kimler Katılıyor?

Türkiye’de sürdürülebilirlik ilkeleri bağlamında gerçekleştirilen ilk film festivali olan Kıyıdan Kıyıya Türkiye Yunanistan Film Festivali, birçok kişinin katılımı ile Çeşme’de göz kamaştırıyor. Farklı iki toplumun sinemasını geniş bir yelpazede izleyiciye sunan bu festivalin, her misafir tarafından sevilmesinin sebebi farklı kişisel zevklere ve hayat görüşlerine paralel bir programı olduğundan kaynaklanıyor.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
1 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
30 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
29 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
28 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
15.04.2022
604
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?