07 Kasım 2022
851
ABONE OL

İzmir Saat Kulesi Nerede? Nasıl Gidilir?

1901 yılında inşa edilen İzmir Saat Kulesi, günümüzde İzmir’in sembollerinden biridir. II. Abdülhamid'in tahta çıkışının 25. yıldönümünü kutlamak amacıyla inşa edilen kuledir. Sekizgen planlı yapıya sahip olan kulenin yüksekliği, 25 metredir. Zarif tasarımı ile öne çıkan Saat Kulesi, günümüzde İzmirlilerin buluşma mekanlarından biridir. Tatlı ve acı birçok olaya tanıklık eden bu tarihi yapı, estetik tasarımı ile şehre anlam yüklemektedir.

İzmir Saat Kulesi Nerede? Nasıl Gidilir?

Kulenin altında bulunan platformun dar kenarlarında küçük sütunlar üzerinde dörder sebil bulunmaktadır. Dört katlı yapıya sahip olan Saat Kulesi’nin platformu beyaz mermerden yapılmıştır. Kulenin diğer bölümleri ise kesme taşlar ile kaplanarak farklı bir görünüm sunar. Gece ışıl ışıl paylayan bu kule, beslenmek isteyen martıların ve güvercinlerin de uğrak yeridir. Peki, İzmir Saat Kulesi nerede ve nasıl gidilir?

İzmir Saat Kulesi Nerede?

Saat Kulesi, İzmir ziyaretlerinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken yapılardan biridir. Raymond Charles Péré isimli bir Fransız mimara yaptırılan İzmir Saat Kulesi, Kuzey Afrika motifleri ile İzmir ziyaretçilerine görsel bir şölen sunar. Kuledeki saat, Alman İmparatoru II. Wilhelm’in Osmanlı Devleti’ne hediyesidir.

Batılılaşmanın ve modernleşmenin sembolü olduğu kabul edilen Saat Kulesi’nin İzmir’de inşa edilmesinin temel sebebi; İzmir’in Anadolu’nun en batısında yer alması olarak gösterilebilir. İzmir Saat Kulesi’nin tasarımındaki ayrıntılar, Batılılaşmayı ve modernliği simgelemektedir.

İzmir’in Konak ilçesinde yer alan Saat Kulesi, ilçe ile özdeşleşmiş durumdadır. Konak Meydanı’nda çekilen fotoğraflarda sıkça rastladığımız Saat Kulesi, bölgedeki buluşma alanlarından biridir. Birçok kavuşmaya ve vedaya tanıklık eden bu tarihi yapı aynı zamanda kentsel bir semboldür.

İzmir Saat Kulesi’ne Nasıl Gidilir?

İzmir ziyaretinizde ilk olarak İzmir Saat Kulesi’ni görmek isterseniz İzmir otogarından Konak yönüne giden otobüsleri tercih edebilirsiniz. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan ise metro kullanarak Konak Meydanı’nda yer alan İzmir Saat Kulesi’ne ulaşabilirsiniz.

Yaz tatili sebebiyle ziyaret ettiğiniz Çeşme ile Konak Meydanı arasındaki mesafe, yaklaşık bir saattir. Kişisel aracınızla Saat Kulesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Çeşme’den Konak Saat Kulesi’ne ulaşmak için otobüs gibi toplu ulaşım araçları ile aktarmalı olarak da gitmeyi de tercih edebilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
07.11.2022
583
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?