15 Aralık 2022
1403
ABONE OL

İzmir'in Saklı Cennetleri

Türkiye’nin büyük şehirleri arasında yer almasına rağmen İzmir; şehrin karmaşasından, egzoz dumanından ve gürültüden kurtulabilmek için tercih edilebilen bir yerdir. Kuş seslerini dinleyebileceğiniz, nefesi hissedip huzuru bulabileceğiniz birbirinden güzel park ve ormanları bulunan İzmir’de kafa dinlemelik yerler oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Çeşitli güzellikleri ile ziyaretçilerini karşılayan İzmir’de doğa ile baş başa keyifli bir gün geçirmek için çok çeşitli seçenekler vardır. İzmir’de doğa yürüyüşü yapılacak yerler de oldukça fazladır.

İzmir'in Saklı Cennetleri

Ege’nin incisi İzmir; sahil boyunca sıralanmış palmiye ağaçları, modern yaşamı, ışıl ışıl geceleri ile sevilen bir şehirdir. Kozmopolit bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda İzmir, sıcakkanlı ve kültürlü insanları ile huzur veren bir yerdir.

Şirince Köyü

Şirince Köyü, 2012 yılındaki kıyamet senaryoları ile tüm dünyada adından söz ettiren yerdir. O zamanlarda Maya takviminin kehaneti sebebi ile dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğramasının ardından, giderek popüler bir seyahat rotası haline gelmiştir.

Şirince Köyü, aslında içerdiği muhteşem doğal güzellikleri ile korunan nadir bir tabloyu hatırlatır. İzmir’e gelindiğinde kesinlikle görülmesi gereken köylerden biridir. Şirince, lezzetli bir köy kahvaltısı yapmak için en ideal mekanlar arasındadır. Ünlü ahşap Şirince Evleri ile doğanın bütünlüğüne hayran kalmak kaçınılmazdır. Dünyaca ünlü Şirince şaraplarının tadına bakmak burada kesinlikle yapılması gerekenler arasında yer almaktadır. Efes Antik Kenti, Artemis Tapınağı ve Meryem Ana Evi de Şirince’nin bulunduğu aynı ilçede yer alır.

Gölcük

Birgi Köyü’ne gelindiğinde Gölcük’e kesinlikle uğranması gerekir. Bozdağ’da şirin bir yayla üzerinde konumlanmış olan Gölcük; eşsiz doğası, oksijen deposu havası, geleneksel mimarisi ve sevimli konaklama tesisleri sayesinde Türkiye’deki cennet köşeler arasında yer alır.

Sonbahar mevsiminde, ağaçların yeşil ve kahverengi tonları gölün mavi sularıyla birleştiğinde, etrafta muhteşem manzaralar ortaya çıkar. Günün her zamanında farklı bir renk cümbüşü sunan Gölcük’, olağanüstü manzaraları ile ziyaretçilerine benzersiz bir seyir imkanı sunar. Tertemiz havasını solurken çok mutlu hissetmemek de neredeyse imkansızdır.

Nazarköy

Nazarköy, adını el yapımı boncuk üretiminden alır. Köyde yer alan atölyelerde, birbirinden güzel süs eşyası, nazarlıklar, boncuklar, kolye ve küpeler imal edilir. Nazarköy, her sene gelenekselleşmiş olan Boncuk Festivali’ne de ev sahipliği yapar.

Nazarköy, nazar boncuklu obje ve eşyalarının yanında, kirazı ve muhteşem doğası ile de meşhur bir yerdir. Etrafta, çevresinde yürüyüş yapabileceğiniz pek çok ağaç ve akan dere vardır. Tabiat içinde kahvaltı yapılabilecek yerler de vardır.

Bademli Köyü

Sonbahar mevsiminde denizin tadını çıkarmak isteyenler için uygun bir yer olan Bademli; deniz kıyısında, zeytin ağaçları arasında uzanan eşsiz bir tabiat harikası ile çevrili bir yerdir. Masmavi ve berrak suları ile mest eden bu güzel köyün denizi, oldukça sakindir. Bademli’ye gidildiğinde, denizin rengine hayran kalmamak mümkün değildir.

Balçova Termal Suları

Tarihte Agamemnon Kaplıcaları olarak bilinen Balçova Kaplıcaları, şifalı suları ile ünlüdür. Huzuru, sağlığı ve sakinliği arayanların İzmir’de sıkça ziyaret ettiği yerler arasında bulunur.

Türkiye’nin farklı yerlerinden getirilen ağaçlar ile benzersiz mesire alanlarına ev sahipliği yapan bu termal sular; çimlerde dolaşabileceğiniz, bol oksijeni ile yürüyüş yapabileceğiniz, kuş seslerini dinleyebileceğiniz ve baş dönmesi yaşayabileceğiniz bir mekandır.

Yürüyüşten sonra, İzmir’in doğal güzellikleri arasında bulunan Balçova’nın termal sularının bulunduğu termal havuzlara girebilir veya hamamlarda yıkanabilirsiniz.

İnciraltı Kent Ormanı

Mavi ve yeşil renginin her tonunun tadını çıkarabileceğiniz İnciraltı Kent Ormanı, İzmir genelinde aynı anda hem tabiatın hem de denizin tadını çıkarabileceğiniz ender mekanlardan biridir. İnciraltı Kent Ormanı, epey geniş bir alanı kaplar. Doğa yürüyüşleri, spor ve piknik yapmak için ideal bir yerdir.

İnciraltı Kent Ormanı’nın içinde ahşap ve taştan yapılmış köprüler, rekreasyon alanları, yürüyüş ve bisiklet parkurları yer alır. Yaz mevsiminde ve hafta sonları oldukça kalabalık olabilir. Bu nedenle daha sakin bir atmosfer için erkenden yola çıkıp varmak gerekir.

İzmir Kuş Cenneti

İzmir Kuş Cenneti, foto safari için İzmir’de tercih edilebilecek en güzel yerlerden biridir. Mavişehir’den başlayıp Foça tepelerine kadar uzanan Gediz Deltası’nda, epey geniş bir alanı kaplar.

İzmir Kuş Cenneti’nde, kayıtlı 280 farklı kuş çeşidi bulunur. Aynı zamanda, Türkiye’de yalnızca birkaç yerde bulunan ve nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan bir kuş türü olan Tepeli Pelikan için de en önemli üreme ve beslenme alanları arasında yer alır.

Doğa gezginleri, fotoğrafçılar, kuş gözlemcileri ve araştırmacıların ziyaret ettiği İzmir Kuş Cenneti, birinci derece doğal sit alanı olarak ilan edilmiştir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
15.12.2022
568
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?