14 Ekim 2022
709
ABONE OL

İzmir’de Gezilecek Yerler

8500 yıllık tarihiyle birçok farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan İzmir; Ege’nin göz bebeği olarak bilinir. İzmir, sahip olduğu zengin tarihi mirası, doğa güzellikleri ile ziyaret edilmesi gereken şehirler arasında ilk sırada yerine alır. Güzide şehir, İzmir’de gezilmesi gereken yerleri sizler için hazırladık.

İzmir’de Gezilecek Yerler

Efes Antik Kenti

İzmir Selçuk ilçesinde yer alan Efes Antik Kenti; Çukuriçi Höyük, Meryem Ana Evi, Efes Antik Kenti ve Ayasuluk Tepesi, olmak üzere dört bölümden oluşur. Antik Dönem’in en önemli merkezlerinden biridir. Efes Antik Kenti, 9000 yıl kesintisiz yerleşim görmüş ve tarihinin tüm evresinde çok önemli bir liman kenti, kültürel ve ticari merkez konumunda olmuştur. Helenistik ve Roma Dönemi’nin kentleşme, mimarlık ve dini tarihine ışık tutan simgeleri ile Efes Dünya Miras Listesi’nde yerini almış bir eserdir.

Selçuk Efes Müzesi

Efes Müzesi, Efes ve yakın çevresinde bulunan Miken, Arkaik, Klasik, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı devirlerine ait önemli eserlerin yanı sıra kültürel faaliyetleri ve ziyaretçi kapasitesi ile Türkiye'nin en önemli müzeleri arasındadır. Antik kentin eserlerinin bulunduğu müzede, eserler kategorize edilmeden, buluntu yerlerine göre sergilenmektedir. Çeşitli mimari eserler, heykeltıraşlar orta bahçenin dekoruyla uyumlu bir şekilde ziyaretçileriyle buluşur. 

İzmir Saat Kulesi

Konak Meydanı’nda (Atatürk Meydanı) bulunan Saat Kulesi 1901 yılında, Sultan Abdülhamit’in tahta çıkışının 25. yıl kutlamalarına binaen özel olarak Sadrazam Küçük Said Paşa tarafından yaptırılmıştır. 25 metre yüksekliğinde, dört katlı ve sekizgen planlı yapı, zarif mimarisiyle İzmir’in sembolüdür.

Hisar Camisi

1592 yılında Yakup Bey tarafından yaptırılan Camii, İzmir’in en büyük ve ihtişamlı camisidir. Hisar Camii, klasik dönem Osmanlı camilerine özgü özellikleri taşır. Kalem işi süslemeleri, hat sanatının inceliklerinin sergilendiği panolar, mihrap – minber işçiliği ile Türk sanat zevkini en iyi şekilde yansıtır.

Meryem Ana Evi

Meryem Ana Evi, Bülbül Dağı üzerinde bulunur. Meryem Ana’nın yaşamının son günlerini geçirdiği ev, haç planlı ve kubbeli yapıdadır. Ev, aslına uygun restore edildikten sonra her sene 15 Ağustos tarihinde ayinler organize edilir.

Kızlarağası Hanı

Kızlarağası Hanı, Kemeraltı Çarşısı’nın içinde Halim Ağa Çarşısı diye bilinir. İzmir’de bulunan hanların en büyüğü ve en görkemlisidir.  Osmanlı hanlarının özgün mimari ruhunu taşır. Tarihi dokusunu ve mimarisini günümüze kadar muhafaza eden Han, turistik bir çarşı olarak varlığını sürdürür. Kızlarağası Hanı’nda; fincanda pişirilen Türk Kahvesi içebilir, el sanatları, kilim, halı, gümüş, giyim ve hediyelik eşyaları satan dükkanları gezebilirsiniz.

Bergama Asklepion Örenyeri 

İzmir’in Bergama ilçesinde yer alan Asklepion 9 yüzyıl boyunca şifa dağıtmıştır. Gelişmiş mimari düzeni ve uygulanan tedavi teknikleri ile Batı Anadolu’nun en önemli tedavi merkezi unvanına sahiptir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
14.10.2022
488
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?