03 Temmuz 2023
684
ABONE OL

Ilıca Plajı Nerede? Nasıl Gidilir? Ilıca Plajı Giriş Ücreti

Ilıca Plajı, Çeşme’de bulunan popüler bir plajdır. Türkiye'nin en ünlü tatil bölgelerinden biri olan Çeşme, temiz ve berrak denizi, güzel kumsalları ve lüks tatil köyleri ile turistlerin ilgisini çeken bir destinasyondur. Ilıca Plajı da bu bölgedeki en popüler plajlardan biridir.

Ilıca Plajı Nerede? Nasıl Gidilir? Ilıca Plajı Giriş Ücreti

Ilıca Plajı

Ilıca Plajı, geniş kumsalı, sığ denizi ve muhteşem manzarasıyla ziyaretçilere keyifli bir deneyim sunar. Ülkemizin en turistik mekanlarından biri olan Çeşme’de yer alan Ilıca, plaj özellikleri ile dikkat çeker. Ilıca Plajı’nda sadece yazın değil ilkbahar ve sonbaharda da denize girilebilir. Bunun temel nedeni yeraltı kaynak sularına yakın olmasıdır. Ilıca Plajı aynı zamanda yer altı kaynak suları tarafından beslenir. Yeraltından çıkan sıcak ve mineralli sular sebebiyle ilkbahar ve sonbahar aylarında Ilıca Plajı’nda denize girmek mümkündür.

Ilıca Plajı’nda ayrıca kumsalı altın rengidir. Yaklaşık 3 km sahil şeridi bulunan plajda rahatlıkla zaman geçirebilirsiniz. Plajın çevresindeki tesislerde ise su sporları, plaj voleybolu gibi aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca, plajın yakınında bulunan Ilıca Köyü'nde de restoranlar ve alışveriş olanakları bulunmaktadır.

Ilıca Plajı Kamp Alanları

Ilıca Plajı’nda kamp yapmak mümkündür. Turistik bir mekan olduğu için özellikle yaz aylarında oldukça kalabalıktır. Sezon dışında da kamp yapmak mümkündür. Plajda kamp yapmak ücretsizdir. Ancak şezlong kiralamak ücretlidir.

Ilıca Plajı Nerede? Ilıca Plajı’na Nasıl Gidilir?

Ilıca Plajı, Çeşme merkezine yaklaşık 5 kilometre mesafede yer alır. Eğer İzmir'e hava yoluyla gelmişseniz, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan Çeşme'ye düzenli otobüs seferleri bulunur. Havalimanından otobüsle Çeşme'ye ulaştıktan sonra, plaja toplu taşıma araçları veya taksi ile kolayca ulaşabilirsiniz. Böylelikle Çeşme merkezi de gezip görmüş olursunuz. Ayrıca özel aracınızla seyahat ediyorsanız, Ilıca Plajı'na giden yol tabelalarını takip ederek kolayca ulaşabilirsiniz.

Ilıca Plajı Giriş Ücreti

Ilıca Plajı, her ne kadar Türkiye’nin en ünlü turistik bölgelerinden birinde olsa da ücretsizdir. Plajda şezlong veya şemsiye gibi ihtiyaçları karşılayabileceğiniz büfeler bulunur. Bu alanlarda ihtiyacınızı karşılayıp gün boyu denizin tadını çıkarabilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
6 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
5 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
4 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
3 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
2 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
1 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
03.07.2023
625
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?