12 Eylül 2022
3310
ABONE OL

Ilıca Gezilecek Yerler

Ilıca gezilecek yerler, Bodrum’da geniş seçeneklerle ziyaretçilerin karşısına çıkar. Son zamanlarda Çeşme’de gezilecek yerler arasında revaçta olan Ilıca, huzurlu, sessiz ve sakin bir tatil imkanı sunar. Yaz sezonunda hareketlenen Çeşme’nin kalabalığından sıyrılabileceğiniz Ilıca’da benzersiz bir deniz tatili deneyimi yaşayabilirsiniz. Ege esintili sokakları ve kendine has doğal güzellikleri ile Ilıca, adeta cennetten bir köşedir.

Ilıca Gezilecek Yerler

Çeşme gezilecek yerler arasında bulunan Ilıca, tarihin tozunu hala üzerinde taşır. Tarihi yapıları ve benzersiz mimarisi ile dikkat çeken Ilıca’da doğanın mükemmelliğine şahit olabilirsiniz. Begonvillerle kaplı meşhur Çeşme evlerinin olduğu sokaklardan geçerken farklı bir dünyadaymış hissi ile gezebilirsiniz. Çeşme’de gezilecek yerlerin başında gelen Ilıca’da çeşitli konaklama seçenekleri ve denize girilecek yerler ile kolaylıklarla dolu bir deniz tatili yapabilirsiniz.

Çeşme’nin kalabalıkları içerisinden sıyrılarak sakin bir tatil geçirmek isteyenlerin ilk tercihi olan Ilıca, geniş seçenekler sunması sayesinde tatilcilere istediği şekilde tatil yapma olanağı tanır.

 Ilıca’ya geldiğinde Çeşme’den kalkan tekne turlarıyla denize açılabilir ve ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Zamana meydan okuyan güzellikteki yapılar, yel değirmenleri gezilecek yerler arasındadır.

Ilıca denildiğinde akla ilk gelen Çeşme Kalesi’ni görmeden gelmek olmaz. Türkiye’de merkezde bulunan ender kalelerden olma özelliğine sahip olan Ilıca’ya gelmeden önce kendinize bir gezi rotası çizmeniz zamanı daha dolu bir şekilde geçirebilmeniz açısından fayda sağlayacaktır. Ilıca’ya geldiğinizde görmeden dönmemeniz gereken yerler şöyledir:

Erythrai Antik Kenti

Aya Yorgi Koyu

Dalyan

Delikli Koy

Çeşme Çarşısı

Sakız Adası

Hangi Çeşme Plajları Tercih Edilmeli?

Çeşme’de denize girebileceğiniz birçok alternatif plaj bulunuyor. Çocuklu aileyseniz gidebileceğiniz plajla Altınkum Plajı, Boyalık Plajı ve Şifne’deki plajlar iyi bir tercih olacaktır. Ilıca’nın en önemli özelliği, termal bir bölge olması. Bu nedenle buradaki suyun ılık olması suyun tadını çıkarabilmeniz için büyük bir fırsattır. Çeşme’de en güzel plaj rüzgâr almamasından dolayı Aya Yorgi koyudur.

Ilıca ve Çeşme hakkında detaylı bilgilere sitemizden sahip olabilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
17.08.2020
579
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?