30 Aralık 2022
2388
ABONE OL

Ildırı Gezi Rehberi

Ildır Köyü Ege’nin muhteşem gezi rotalarından biridir. Öyle ki, birçok Türk dizisinin de seti olmayı başarmıştır. Bu diziler kısaca Fatmagül’ün Suçu Ne, Hayat Sevince Güzel ve Kalbim Ege’de Kaldı’dır.

Ildırı Gezi Rehberi

Ildırı Köyü’ne Nasıl Gidilir?

Asıl adı Ildır olan köy zaman içinde Ildır şeklinde halk ağzında yer edinmiştir. Bu nedenle, Ildır ve Ildırı aslında aynı yerdir. Kafa karışıklığının yaşanmaması adına bu bilgi aklınızda kalsın.

Ildırı küçük ama tatlı bir balıkçı kasabasıdır ve Alaçatı’ya uzaklığı yaklaşık 17 kilometre civarındadır. Ildırı’ya gitmek için en keyifli seçenek de şüphesiz araba kiralamadır. Böylece hem çevrenin tadını çıkararak hem de rahatça bir yolculuk yaşayabilirsiniz.

Eğer Çeşme’nin ya da Alaçatı’nın o kalabalık ve hareketli tatilleri size göre değilse, yanı başınızda sakin bir balıkçı kasabası olarak Ildırı sizi beklemektedir.

Gezilecek Yerler

Ildır gezilecek yerler bakımından oldukça güzel manzaralar sunar. Ildırı küçük bir köy olduğu için gezmek için çok uzun zamanlar ayırmanıza gerek yoktur ama ne kadar süre olursa olsun mutlaka görmeniz gereken yerler bulunuyor.

Erythrai Arkeolojik Ören Yeri

Ildırı köyünün antik dönemde isminin Erythrai olduğu için bu ören yerinin adı da Erythrai olarak anılmaktadır. Erythrai sözcüğü Yunancada “kırmızı” anlamına gelen Erythoros’tan türediği, kent toprağının kızıl renge sahip olması ve buradan görülen efsane gün batımının kızıllığından dolayı Ildırı’ya Kızıl Kent de denmektedir.

Erythrai ören yerinde antik tiyatro günümüze kadar korunarak gelmiştir. Ayrıca Athena Tapınağı, Erythrai Tiyatrosu, Heroon Anıt Mezarı, villalar ve yerleşim surlarının da bu antik kent ve çevresinde bulunduğunu söylemek gereklidir.

Ildırı Sokakları

Ildırı’ya bir kez yolunuz düştü mü sakin ve huzurlu atmosferi sizi etkisi altına alır. Sakin sokaklarında kendinizi kaybedebilir, küçük kasabanın sokaklarındaki tezgahlarında doğal ve organik ürünleri bulabilirsiniz. Tamamen yerli halk tarafından üretilen bu katıksız ürünler hem tat olarak hem de sağlıklı beslenme için çok iyidir.

Meli’nin Hobi Bahçesi

Ildırı sokaklarında gezerken gözünüze kesinlikle çarpacak olan yerde Meli’nin Hobi Bahçesi olacak birçok farklı mesaj içeren korkuluklarla donatılan bu güzide mekan içinize huzur ve mutluluk getirecektir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
26 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
04.09.2020
584
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?