16 Eylül 2022
3675
ABONE OL

Ildır Gezilecek Yerler – Ildır’da Neler Yapılır?

Ildır gezilecek yerler, bölgesinde oldukça geniş yelpazeye sahiptir. Karaburun yarım adasının sol kısmında bulunan Ildırı, sıcak ve samimi bir sahil kasabasıdır. Balıkçılık gibi lokal mesleklerin yapıldığı bu tatil yerinde kendine has Çeşme evleri bulunur. Çeşme’ye oldukça yakın olan Ildır, modernleşme ve turizm sebebi ile git gide daha popüler bir hal almaya başlamıştır. Peki, Ildır’da nerelere gidilir, neler yapılır?

Ildır Gezilecek Yerler – Ildır’da Neler Yapılır?

Ildır Gezilecek Yerler

Ildır Antik Kilisi

Ildır’da bulunan bir tepede yer alan bu mekan, günümüzde yıkı bir durumda olsa da görülmeye değer bir tarihi his taşır. Aynı zamanda eşsiz bir Ildır manzarasına da buradan şahitlik edebilirsiniz.

Athena Tapınağı

Ildır merkezden yürüme ile 10 dakikada varabileceğiniz Athena Tapınağı, Ildır’da görülmesi gereken önemli yapılar arasında yer alır. Büyük bir deprem sebebi ile toprak altında gömülü kalan bu tapınağın yeni çalışmalar ile yeniden yükseltilmesi düşünülür.

Erythrai Antik Kenti

Erythrai Tiyatrosu yani Erythrai Antik Kenti, Ildırı’da en çok merak edilen mekanlar arasında bulunur. Günümüzde bakımsız bir halde olsa da görülmesi gereken bir tarihi değer olarak bilinir.

Ildır’da Neler Yapılır?

Balık Alışverişi

Ildır merkezde sabah saatlerinde günlük avlanan balıkların satışı yapılır. Bu balıkların satılması için bir mezat alanı vardır. Burası Ildır’da taze balık arayanların gelip istediği balığı aldığı yerdir. Çeşitli balıkların satışının yapıldığı bu yere öğleden önce gelmenizi tavsiye ederiz.

Ildır Çarşısında Alışveriş

Ildır merkezde bölge halkının ürettiği ürünlerin satıldığı bir Pazar vardır. Bu pazarda reçel, meyve, sebze ve bal gibi organik ürünleri satın alabilirsiniz.

Plaj ve Koy Keyfi

Ildır’da denize girmek için pek çok koy ve plaj vardır.

Gerende Körfezi

Gerende Körfezi, Ildır’dan çıkıp kıyı boyunca yolu takip ettiğinizde karşınıza çıkan gizli bir güzelliktir. Ildır koyları arasında bulunan Gerende Körfezi, denizi kapalı ve dalgasız bir koydur. Şemsiye bulabileceğiniz bu koyda, tuvalet, şezlong, alışveriş ve duş gibi ihtiyaçlarınız için bir işletme bulunmaz. Denize girmenin yanı sıra balık tutmak için de tercih edilen bu koy, aynı zamanda mangal yapmak için de ideal bir mekandır.

Günizi Plajı

Ildır plajları arasında yer alan Günizi Plajı, aslında Ildır sınırlarında olmasa da 5 dakikalık bir mesafededir. Bu sebeple Ildır plajları arasında bulunabilecek bir plajdır. Çocuklu aileler için oldukça uygun bir plaj olan Günizi Plajı’nda, duş giyinme kabini, kafe, şezlong ve şemsiye bulunur.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
16.09.2022
582
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?