06 Aralık 2022
3083
ABONE OL

Germiyan Köyü Gezi Rehberi

Germiyan Köyü İzmir ilinin Çeşme ilçesinde yer almaktadır. Slow Food (Yavaş Gıda) diye isimlendirilen harekete ilk katılan köy olarak ünlenmiştir ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ağırlamaktadır.

Germiyan Köyü Gezi Rehberi

Öncelikle, Yavaş Gıda hareketini açıklamayı doğru buluyorum. Yavaş Gıda hareketi geleneksel lezzetleri yaşatmayı, katkısız ve doğal gıdalar üretip tüketmeyi amaçlamaktadır. Germiyan Köyü sakinleri de bu harekete katılarak ekşi mayadan ekmek pişirmeye, mevsim dışı sebze-meyve tüketmemeye ve kendi sebzelerini yetiştirmeye başlamışlardır.

Misafirperverliğin en üst düzeyde olduğu Germiyan Köyü oldukça sakin, huzurlu bir yapıya sahiptir. Sokak duvarları, binaların dışları çok farklı görseller ve renklerle boyanmıştır. Buna rağmen köy geleneklerini veya ortamını korumuştur.

Pazar Yeri

Köy pazarında organik ürünlere erişebilir, dalından koparılmış sebze ve meyveleri taptaze bir şekilde yiyebilirsiniz.

Germiyan Köyü Mekanları

Yaşar Baba’nın Çiftliği

“Kendin pişir kendin ye” şeklinde işleyen çiftliğin içerisinde birçok hayvan bulunmaktadır. Ayrıca, Çeşme Germiyan Köyü kahvaltı için de oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Burada kahvaltı yaparken aynı zamanda da aileniz ile hayvanları ziyaret edebilirsiniz.

Germiyan Köy Kahvecisi

Her köyde olduğu gibi Germiyan’da da sosyal ortamı oluşturan kahvehanelerdir. Ayrıca Germiyan’ın kahvehanelerinde çay veya kahve içerken de yabancılık çekmezsiniz. Çünkü, tüm köy halkı oldukça sıcak kanlıdır, konuşkandır. Hatta o kadar misafirperverlerdir ki, ilk kez gittiğinizde bile yıllardır köy halkını tanıyor gibi hissedersiniz. (Bu arada mutlaka menengiç kahvesi içmenizi öneririm.)

Musa Amcanın Mini Müzesi

Germiyan da tavsiye edilebilecek bir diğer yer ise Musa amcanın mini müzesidir. Musa amcanın biriktirdiği eski belgelere bakmak, antika eşyalarına dokunmak ve savaş hatıralarını dinlemek inanın sanki zaman makineniz ile tarihsel bir yolculuğa çıkmışsınız hissi verecektir.

Germiyan Sahili

Bölgenin tek Türkmen köyü olan Germiyan’da sessiz, sakin, huzurlu plajın, sahilin tadını çıkarın. Sessiz ve sakin koyda, dalga sesleri eşliğinde güneşlenirken, masmavi deniz görüntüsü ile içiniz huzurla kaplanacak.

Germiyan Köy Festivali

6 – 7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Germiyan Festivali’nde Germiyan’a has geleneksel tatlar yer almaktadır. Damat Kurabiyesi, Kopanisti Peyniri gibi yöresel tatların atölyelerinden, yerel kültüre ait gösterilerden, söyleşiler ve ekmek yarışmasından oluşan festival, renkli korteji ile ön plana çıkmaktadır.

Germiyan Köyü’nde Ne Yenir?

Germiyan Köyü’nün taş fırın ekmeği ve Kopanisti Peyniri kesinlikle yenmesi gereken tatlardandır. Özellikle Kopanisti Peyniri her mevsimde bulunamayan bir lezzettir. Bu sebeple, havalar biraz ısındığında uğramanızı tavsiye ederim. Böylece ekşi ve tuzlu bir tadı bulunan peyniri tadabilirsiniz.  Köyde, Hurma Zeytini, Pirinçli Mantı, Damat Lokumu gibi farklı lezzetleri de bulabilir ve bunları deneyebilirsiniz. Germiyan Köyü’nde otantik ev olarak bilinen Dilek Hanım’ın yerinde köy kahvaltısı yapabilirsiniz. Bu gezinin ardından da poleni alınmamış kekik balı ve kınalı bamya gibi lezzetleri evinizin mutfağına aktarabilirsiniz.

Germiyan Köyü Konaklama İmkanları

Germiyan Köyü Çeşme ilçesine oldukça yakındır.  Bu sayede Çeşme'deki pansiyon veya otellerde konaklama yapabilirsiniz ya da uygun bir yer bulduğunuz takdirde orada çadır kurup konaklama ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
21.08.2020
488
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?