28 Nisan 2023
642
ABONE OL

Erythrai Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?

Erythrai Antik Kenti, Çeşme ilçesinde bulunan tarihi bir yerleşim yeridir. Antik çağlarda özellikle deniz ticareti ve kereste ticareti ile önemli bir konumda bulunan Erythrai, birçok medeniyetin egemenliği altında kalmıştır. Erythrai Antik Kenti’nin kalıntıları arasında tiyatro, agora, sarnıç, tapınak, kule gibi yapılar bulunur. Tarih meraklısı tatilcilerin sıklıkla ziyaret ettiği bu antik kentte; surlara, kaya mezarlarına ve su kanallarına da ev sahipliği yapmaktadır. Peki, Erythrai Antik Kenti nerede?

Erythrai Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?

Erythrai Antik Kenti Nerede?

Antik Çağ’da kurulmuş 12 İyon kentinden biri olduğu düşünülen Erythai Antik Kenti, Çeşme'nin Ildırı Mahallesi’nde yer almaktadır. Türkçe anlamı, “kızıl kent” olan bu yerleşim yerinin tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı bilinmektedir. Bu nedenle Erythrai Antik Kenti’nin tarihi, kültürel ve arkeolojik açıdan zengin bir geçmişe sahip olduğu söylenebilir.

Erythrai Antik Kenti, Antik çağlarda genellikle deniz ticareti ve kereste ticareti ile önemli bir konumda bulunuyordu. Erythrai, 5. yüzyılda Pers İmparatorluğu tarafından ele geçirildi ve M.Ö. 334 yılında Büyük İskender'in İzmir'i fethedişine dek Pers egemenliği altında kaldı. İskender'in ölümünden sonra kent, Ptolemy Krallığı'nın kontrolü altına girdi ve daha sonra Roma İmparatorluğu'nun parçası oldu.

Erythrai Antik Kenti, antik dönemde birçok medeniyetin egemenliği altında kaldı. Bu dönemler boyunca kentte birçok yapı inşa edildi ve kent önemli bir ticaret merkezi haline geldi. Kent, Bizans İmparatorluğu döneminde de önemini korudu.

Erythrai Antik Kenti, tarih meraklıları ve turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilen turistik mekânlardan biridir. Kentin tarihini ve kültürünü keşfetmek için antik kenti, ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.

Erythrai Antik Kenti’ne Nasıl Gidilir?

Çeşme ilçesindeki Ildırı Mahallesi’nde yer alan Erythrai Antik Kenti, İzmir şehir merkezine 60 kilometre uzaklıkta bulunur. İzmir şehir merkezinden Erythrai Antik Kenti'ne ulaşmak isteyenler, İzmir-Çeşme otoyolunu takip edebilirler. Bu yolculukta, Çeşme ilçesi tabelalarını takip ederek antik kente ulaşabilirsiniz.

İzmir şehir merkezinden toplu ulaşım araçlarını kullanarak antik kenti ziyaret etmek istiyorsanız İzmir otogarından Çeşme’ye giden otobüsleri tercih edebilirsiniz. Çeşme otogarına ulaştıktan sonra, Erythrai Antik Kenti'ne giden minibüsleri kullanarak Ildırı Mahallesi’ne ulaşım sağlayarak kenti ziyaret edebilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
26 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
28.04.2023
584
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?