17 Ağustos 2021
1240
ABONE OL

Delikli Koy Nerede? Nasıl Gidilir?

Delikli Koy son zamanlarda Çeşme’nin en çok aranan plajlarından biridir. Çeşme’ye gittiğinizde gezip görebileceğiniz pek çok tarihi ve doğal güzellik vardır. Aynı zamanda da Alaçatı’nın en popüler mekanları ve restoranları tatiliniz boyunca size eşlik etmektedir.

Delikli Koy Nerede? Nasıl Gidilir?

Çeşme’ye gittiğinizde her biri birbirinden farklı özelliklere sahip olan onlarca plaj bulunmaktadır. Bu nedenle Çeşme’ye gittiğinizde bu plajlardan yalnızca birinde yüzüp dönmemenizi tavsiye ederiz. Yüzmeye gittiğiniz plajları çeşitlendirirken aklınızda bulundurmanız gereken bir diğer plaj da Delikli Koy olmaktadır. Bu yazımızda sizler için Delikli Koyu neden ziyaret etmeniz gerektiğini anlattık.

Neden Delikli Koya Gitmeliyim?

Çeşme’nin güney ucunda yer alan Delikli koy, aslında Çeşme merkez ve Alaçatı gibi yerleşim yerlerinin ve mekanların sıklaştığı noktalara uzak bir konumdadır. Gününüzün erken saatlerden akşamüstüne kadar olan kısmını plajda geçirmeyi planlıyorsanız, her şeyden önce bu yoğunluktan uzaklaşmak tatilinize değişik bir tat ve dinginlik katabilir.

Delikli Koy adını denizinde oluşan doğal kayalıklardan almıştır. Benzer şekilde plajı çakıllıdır. Çeşme’nin güneyinde kalan diğer plajlar gibi ve özellikle kuzeydeki ılık plajlara kıyasla soğuk kalan denizi ise ayrı bir tercih sebebi olabilir. Şunu söylemek gerekiyor ki denizi soğuk olmasının yanı sıra berrak ve temizdir. Ancak bulunduğu bölge gereği rüzgârlı bir plaj olduğunu da gözden kaçırmamak gerekmektedir.

Sıkça konuşulan ve bilinen bir plaj olmasına rağmen diğer bazı plajlara göre sakin olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra uzun ve kumlu sahilleriyle alışkın olduğumuz plajlardan sonra beyaz taşlarla örülü bu koydaki özel manzara da yüzmek için burayı tercih etmenizde önemli bir etmen olabilir.

Delikli Koya giderken plajda bir tesis olmamasının yanında giyinme kabini ve duş gibi diğer hizmetlerin olmadığını aklınızda tutmalısınız. Ücretsiz olan plajda doğa ile iç içe bir yüzme keyfi sürebilir, dilerseniz kamp alanlarında kamping de yapabilirsiniz.

Delikli Koya Nasıl Gidilir?

Delikli Koya giden bir toplu taşıma aracı maalesef mevcut değil. Ancak özel aracınız yoksa Alaçatı Port’a taksi ile ulaşıp buradan itibaren yaklaşık üç buçuk kilometre boyunca sahil yönüne doğru yürüyerek Alkoçlar Exclusive Alaçatı’yı görebilirsiniz. Buradan sonra yaklaşık 500 metre sonra solda karşınıza bir patika çıkacaktır. Bu patikadan devam ederek koya giriş yapabilirsiniz. Aynı şekilde özel aracı olan kişiler de patikaya kadar gelip patikanın girişine araçlarını park ettikten sonra koya giriş yapabilirler.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
17.08.2021
583
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?