02 Eylül 2020
2596
ABONE OL

Dalyanköy Gezi Rehberi

Dalyanköy, Çeşme merkezinin yaklaşık 5 km kuzeyinde yer alır. Yöreye özgü evleri, limanı, doğal yapısı, eşsiz plajları ve kültürel mirasıyla dikkat çeker. Karakteristik bir Ege balıkçı köyü olan Dalyanköy yaz aylarında pek çok ziyaretçiyi ağırlıyor. 

Dalyanköy Gezi Rehberi

Dalyanköy Gezilecek Yerler

Dalyan, eski bir Rum balıkçı köyü olarak biliniyor. Zamanında Rumlar mübadele ile bölgeden ayrılınca bölgeye Balkanlardan gelen Türkler yerleşmiştir. Fakat bu değişime rağmen bölgedeki Rum esintileri günümüzde hissetmek mümkün.

Doğal bir limana sahip olduğu için uzun yıllar boyu balıkçı köyü olarak tanınmıştır. Günümüzde de bölgedeki balık restoranları sıkça tercih ediliyor. Muhteşem doğası ve berrak denizinin yanı sıra eğlence mekanlarıyla öne çıkan bir bölgedir.

Dalyanköy Plajları

Dalyanköy berrak denizi, altın renkli kumsalıyla dikkat çeker. Denizi soğuktur. Sıcak yaz günlerinde bunalan tatilciler Dalyanköy’ün soğuk sularında serinler.

Kocakarı Plajı

Dalyanköy’deki eşsiz plajlardan biri Kocakarı Plajı’dır. Dalyanköy’e girildiğinde karşılaşılan ilk plajdır. Plajı sakin ve soğuk denizi tercih nedenidir.

Ali Bostan Plajı

Dalyanköy’deki bir diğer plaj da Ali Bostan Plajı’dır. Halk plajı olan Ali Bostan Plajı sakinliğiyle dikkat çeker.

Sera Koyu

Doğal güzelliği ve sakinliği ile tercih edilen plajlar arasındadır. Deniz suyu ılıktır. Sığ bir denizi vardır. Giriş ücreti bulunan plaj geniş bir menüye sahiptir.

Esinti Koyu

Esinti Koyu, Çeşme Dalyan ile Ayayorgi arasında kalır. Denizi ve doğası muhteşem, sessiz ve sakindir. El değmemiş bir doğaya sahiptir. Denizi dalgasız, temiz ve berraktır. Koyun sağ tarafında yer alan tepeden Esinti Koyu, Ayayorgi Koyu ve Ilıca Körfezi görünür. Muhteşem bir manzarayı bu tepeden izleyebilirsiniz.

Dalyanköy Nerede? Nasıl Gidilir?

Dalyanköy, İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı turistik bir köydür. İlçe merkezine 5 km, İzmir merkezine ise 90 km uzaklıkta bulunur. Önce Çeşme’ye giderek buraya ulaşılabilir. İlçe merkezinden kalkan toplu taşıma araçları ile Dalyanköy’e ulaşabilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
02.09.2020
568
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?