08 Nisan 2022
628
ABONE OL

Dalyan’da Görülmesi Gereken Yerler

İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Dalyan bölgesi, doğal ve tarihi güzellikleri ile her yıl ağırladığı yerli ve yabancı ziyaretçileri tarafından oldukça beğeni toplar. Berrak Ege Denizi’nin hemen yanı başındaki Çeşme’nin, huzur ve sükunet içerisinde gezilebilecek pek çok güzel yeri vardır. 

Dalyan’da Görülmesi Gereken Yerler

 Karakteristik bir mimari yapısı olan Dalyan ülkenin ve dünyanın her yanından bölgeye ziyaretçi çeker. Bu sayede kültünü ve doğa güzelliklerini tanıtan Dalyanköy, tipik bir balıkçı kasabasıdır. Rum balıkçı kasabası olarak bilinen Dalyanköy, Rumların bölgeden ayrılmasıyla Balkan Türklerine ev sahipliği yapmaya başlar. Bu sebeple farklı kültürler sayesinde ahenk ile var olan Dalyan, aynı zamanda doğal bir liman özelliği taşır.

Aya Yorgi Koyu

Doğa güzelliklerini yılın her dönemi gözler önüne seren Aya Yorgi Koyu, pek çok eğlenceli mekana sahiptir. Bu özelliği ile hem gündüz denizin tadını çıkararak hem de gece eğlenceli DJ performansları dinleyerek keyifli vakit geçirilebilecek bir tatil noktasıdır. Özellikle genç neslin ilgisini çeken capcanlı gündüz ve geceleriyle, yepyeni ve unutulmayacak anılar bırakan şahane bir koydur. 

Etrafında pek çok plaj bulunan bu koyda, pek çok beach club bulunması sebebiyle oldukça kalabalık ve canlı bir sahil kısmına sahiptir. Before Sunset, Marrakech, Tren, Kafe Pi, Babylon Aya Yorgi gibi eğlenceli ve çeşitli imkana sahip olan birçok mekan bulunur. 

Kocakarı Plajı

Çeşme’nin akılalmaz güzelliklerini içinde barındıran Dalyan’ın eşi benzeri olmayan plajlarından biri olan Kocakarı Plajı, Dalyan’ın girişinde bulunur. Sakin, huzurlu ve keyifli bir tatil geçirebileceğiniz ve yaz aylarının sıcağından soğuk denizine girerek kurtulabileceğiniz Kocakarı Plajı, yerli ve yabancı turistler tarafından oldukça tercih edilir.

Esinti Koyu

Dalyan ile Aya Yorgi arasında bulunan Esinti Koyu, muhteşem denizi ve doğal güzellikleri ile her yıl ziyaretçilerinden beğeni toplar. Sakin ve huzurlu bir alan sunan Esinti Koyu, çevresindeki doğallığı hiç kaybetmemesinden dolayı önemli bir yerdir. Sakin ve dalgasız denizi aynı zamanda tertemizdir. Tepede olan Esinti Koyu’ndan Aya Yorgi Koyu ve Ilıca Körfezi’nin görünmesiyle eşsiz bir manzara yaratır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
8 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
7 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
6 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
5 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
4 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
3 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
08.04.2022
631
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?