09 Haziran 2022
597
ABONE OL

Çeşme Tarihi Yerler

Çeşme doğası, havası ve denizi ile her dönem dikkatleri üzerine çeken tatil yerlerinin başında gelir. Doğal güzelliğinin yanı sıra tarihi açından da pek çok değeri Çeşme sınırları içinde görebilirsiniz. Tarihte antik kent limanı olarak kullanılan Çeşme, önemli deniz limanlarından biri olmuştur. Bu nedenle şarap üreticiliğinde etkin rol oynayan bölge, gelecek dönemde de aynı önemin devam etmesini sağlamıştır. Buna bağlı olarak günümüzde sıklıkla ziyaret edilen tatil, gezi ve turistik bölgelerden biri olmayı başarmıştır.

Çeşme Tarihi Yerler

Çeşme’de gün boyu gezip görebileceğiniz pek çok mekan ve tarihi yapı bulunuyor. Antik kentlere ve tarihi yapılara ev sahipliği yapan Çeşme’yi yıl boyunca ziyaret edebilirsiniz. Bölgeyi geziye çıkmadan önce tarihi yerler hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Çeşme’ye yer alan tüm tarihi güzellikleri sizler için derledik.

Erythrai Antik Kenti

Çeşme’nin sembolü olan bu antik kent, bölgede ilk ziyaret edilen tarihi mekanlardan biri. Karaburun’da yer alan Eritrai Antik Kenti, arkeolojik kazılar sonucunda meydana çıkmış tarihi bir kalıntıdır. Farklı devletlere ev sahipliği yapan bu kenti ziyaret etmeden dönmemenizde fayda var. Eritrai Antik Kenti’ne ücretsiz bir şekilde giriş yapabilir ve bölgeyi inceleyebilirsiniz. Kente giriş saati yaz ve kış dönemlerine göre değişiklik gösteriyor. Yaz aylarında 08:00 – 19:00 saatleri arasında Eritrai Antik Kenti’ni ziyaret edebilirsiniz.

Çeşme Kalesi

 Yapıldığı dönemde denize sıfır olarak inşa edilen Çeşme Kalesi görkemli yapısı her yıl binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapar. Geçmişte denize sıfır olmasına rağmen günümüzde, denize doldurma yapıldığı için etrafı çeşitli binalarla çevrili. Kalenin içerisinde yer alan Çeşme Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret edebilir ve eşsiz deniz manzarasına konuk olabilirsiniz.

Çeşme Müzesi

Çeşme’nin tarihine dair görebileceğiniz pek çok doküman Çeşme Müzesi’nde yer alıyor. Kale içerisindeki sergi alanlarında Çeşme’nin ilk çağlardan Roma Dönemine gelen kadar bıraktığı bazı tarihi kalıntıları görmeniz mümkün. Bölge turuna bolca tarih kokan bir dokunuş yapmak için mutlaka bu müzeye uğrayın.

Kanuni Kervansaray

Çeşme Kalesi yakınlarında yer alan Kanuni Kervansaray, görkemli yapısı ile pek çok ziyaretçinin dikkatini çekiyor. Geçmiş yıllarda otel olarak kullanılan bu kervansarayı ziyaret ederek, Osmanlı mimarisinin izlerine rastlayabilirsiniz.

Ayios Haralambos Kilisesi

Köklü tarihi ile günümüze kadar gelmeyi başarmış olan Aya Haralambos Kilisesi mimarisi ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Ayios Haralambos Kilisesi’nin en önemli özelliği Çeşme çevresinde ayakta kalan tek kilise olması. Bu nadir kalmış yapı ile tarihi bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Parga Hamamı

2016 yılına kadar kullanılan ve ziyaretçilere açık olan Parga Hamamı, günümüzde restore edilmiştir. Bozulan dokusu onarılan bu hamamı yıl boyunca ziyaret etmeniz mümkün. Özellikle yaz aylarında daha yoğun ziyaretçi aldığı için kalabalıkla karşılaşmak istemiyorsanız diğer mevsimleri tercih edebilirsiniz.

Çeşme tarihi yerler açısından birden farklı güzelliği bir arada deneyimlemenizi sağlıyor. Çeşme bölgesine ait merak ettiğiniz birçok detayı Çeşme Haber üzerinden takip edebilirsiniz. Gündeme dair ihtiyaç duyduğunuz bilgilere Çeşme son dakika haberleri ile ulaşabilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
09.06.2022
583
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?