13 Haziran 2022
1984
ABONE OL

Çeşme Sakız Ağacı Koruluğu Nerede, Nasıl Gidilir?

Ülkemizin cennet köşelerinden biri olan Çeşme, bitmek bilmeyen güzellikleri ile yaz turizminin güzide adresi olmaktadır. Tarihi zenginlikleri, eşsiz manzaraları, pek çok eğlence merkezi ile yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi görmektedir. Altı bin yılı aşkın süredir ayakta kalan ve ilk kez görenleri eşsiz nostaljik bir hava ile etkileyen Çeşme Sakız Ağacı Koruluğu, ağaç kokusu ile bilinmektedir. Buram buram sakız kokusu veren bu eşsiz koruluk, ferah havası ve akılda kalan kokusu ile ziyaretçileri kendine hayran bırakmaktadır.

Çeşme Sakız Ağacı Koruluğu Nerede, Nasıl Gidilir?

Sakız ağacının korulukta yarattığı benzersiz atmosfer, ağacın hiçbir bitkiye benzemeyen özelliklerinden kaynaklanmaktadır. Ne yaz mevsiminde ne de kış mevsiminde yaprak dökmeyen sakız ağacı, genellikle mayıs ayında bedeni çizilerek damla sakızı üretiminde kullanılmaktadır. Farklı bir yapısı olan sakız ağacı, eski zamanlarda mastika olarak bilinmektedir. Antepfıstığı ailesine mensup olan sakız ağacından elde edilen damla sakızı; kötü ağız tadını gidermek, diş temizliğini sağlamak, midenin çalışma prensibini desteklemek konusunda oldukça yararlıdır.

Ortalama 4 metre boya erişebilen, dalları birbiri ile iç içe ve çalı görüntüsüne sahip olan sakız ağacı, likör, rakı, kahve yapımında kullanılması itibarıyla da oldukça rağbet gören bitkiler arasında yer almaktadır. Kırmızı renkli çiçeklere sahip olan sakız ağacı, Çeşme Sakız Ağacı Koruluğu, gezi rotasında bulunması gereken noktalardandır.

6 bin yıllık bir geçmişe sahip olan sakız ağaçlarının bulunduğu Çeşme Sakız Ağacı Koruluğu, Ege’de ilk yetişen sakız ağaçlarını içerisinde barındırmaktadır. Çeşme’nin ünlü lezzetlerinden sakız reçeli, damla sakız aromalı kurabiye, sakız rakısının yapımında kullanılan damla sakızı bu ağaç sayesinde ele edilebilmektedir.

Çeşme Sakız Ağacı Koruluğu Nerede?

Çiftlikköy mevkiinde bulunan Çeşme Sakız Ağacı Koruluğu, zengin doğası ve avantajlı konumu sayesinde, Çeşme’de sıklıkla gezilip görülen yerler arasındadır. Çevresinde bulunan butik oteller ile konumuna yakın bir yerde konaklama imkanı sağlamaktadır.

Çeşme Sakız Ağacı Koruluğu’na Nasıl Gidilir?

Toplu taşıma ile yolculuk yapmak isteyen bireyler için, Çeşme Otogarı’ndan hareket eden Havaş-Çeşme hattı ile Çiftlikköy’e ulaşabilmek mümkündür. Aynı zamanda Çeşme Sakız Ağacı Koruluğu’na kişisel araç ile gelmek de oldukça kolay bir yolculuk seçeneği olabilir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
13.06.2022
568
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?