12 Eylül 2022
6470
ABONE OL

Çeşme Piknik Alanları

Çeşme piknik alanları, İzmir’in kültürel ve tarihi güzelliğinin yanındaki doğal güzellikleri sunar. İzmir’de piknik alanları denildiğinde ilk akla gelen yer olan Çeşme, çeşitli imkanlara sahip piknik alanlarını içerisinde barındırır. Çeşme’de gezilecek yerler arasında bulunan piknik alanları, doğal alanlar sunması ile ferah bir kaçamak imkanı sunar.

Çeşme Piknik Alanları

Tanay Tabiat Parkı

Çeşme’ye 8 kilometrelik bir mesafede bulunan Tanay Tabiat Parkı, muhteşem bir doğaya sahip mesire alanıdır. Ilıca Plajı’nın hemen yanında yer alan Tanay Tabiat Parkı, fıstık çamı, sahil çamları ve kızılçam ağaçları ile kaplı geniş bir alana sahiptir. Ortalama 200 kişiye ev sahipliği yapabilen bu geniş alanda piknik imkanları bulunur. Aynı zamanda piknik yapmaya gelenler denizin tadını da çıkarabilir. 100 adet çadır kapasitesi olan bu geniş piknik alanı, sosyal imkanlar açısından gelişmiştir. Hem piknik hem de kamp alanı sunan Tanay Tabiat Parkı, Çeşme’de sıklıkla tercih edilen yerlerdendir. Özellikle mayıs ve eylül ayları arasında oldukça kalabalık bir hale gelen Tanay Tabiat Parkı’na Üçkuyular Terminali’nden hareket eden otobüsleri kullanabilirsiniz.

Çeşme’nin Ilıca mevkiinde bulunan Tanay Tabiat Parkı’nda soyunma kabini, tuvalet, duş ve piknik üniteleri yer alır. Aynı zamanda elektrik ve su da mevcuttur. Tanay Tabiat Parkı, Birinci Derece Doğal Sit Alanı içerisinde kalır.

Uzunkuyu

İzmir Çeşme karayolu üzerinde yer alan Uzunkuyu, bu bölgede mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunur. Uzukuyu’da bulunan kızılçam ormanları ile kaplı genişçe bir alanda 1000 kişi piknik yapabilir. Aynı zamanda bu bölgede bulunan çocuk oyun alanı, büfe, lavabo gibi ihtiyaçlara yönelik sosyal imkanlar vardır. Piknik sevenlerin uğrak mekanı olan Uzunkuyu, sıklıkla tercih edilir.

Altınkum Mesire Alanı

Çeşme Çiftlikköy üzerinde bulunan Altınkum Mesire Yeri, Çeşme merkeze 10 kilometre mesafede yer alır. 15 hektarlık bir alana sahip olan Altınkum Mesire Yeri, maki örtüsü ile kaplıdır. Deniz kenarı piknik alanları arasında yer alan Altınkum hem resmi hem de özel işletmelere ev sahipliği yapar. Yaklaşık 1000 kişilik bir alan olan Altınkum Mesire Yeri, duş, kafe, tuvalet ve büfe gibi imkanlara sahiptir. Çeşme merkezden toplu taşıma ile ulaşmak mümkündür.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
12.09.2022
582
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?