18 Mayıs 2022
689
ABONE OL

Çeşme Pazarları Nerede, Nasıl Gidilir, Hangi Gün?

Çeşme herkes için farklı anlam ve öneme sahip olan tatil beldelerinden biri. Özellikle yerli ve yabancı turistler için her yaz uğranan meşhur tatil bölgelerinin başında yer alıyor. Çeşme tatil ve gezi gibi aktiviteler için ön plana çıksa da farklı alanlar için de hizmet sunuyor. Rengarenk ve çeşitli ürünlere ev sahipliği yapan Çeşme pazarlarından aradığınız pek çok şeyi kolayca bulabilirsiniz.

Çeşme Pazarları Nerede, Nasıl Gidilir, Hangi Gün?

Bölgede yer alan pazarlar farklı gün ve yerlerde kurulduğu için Çeşme’nin tüm pazarlarını ziyaret edebilmeniz mümkün. Yöreye özgü pek çok gıda, sebze ve meyve başta olmak üzere birden farklı türde ürüne Çeşme pazarlarında bulabilirsiniz. Taze ve dalından koparılmış sebze ve meyveleri Çeşme pazarında en uygun fiyata alabilirsiniz. Bölge pazarlarını merak eden ve içeriğini öğrenmek isteyenler için Çeşme’deki pazarları listeledik.

Çeşme Dalyan Pazaryeri

Yolu Çeşme’ye düşen birçok ziyaretçi bölgeye dair birçok şeyi öğrenmek ve her yeri karış karış gezmek ister. Bölgenin en çok ziyaret edilen pazarlarının başında Çeşme Dalyan Pazarı yer alıyor. El emeği sebze, meyve ve işlemeler başta olmak üzere birçok şeyi en doğal hali ile Dalyan Pazaryeri’nde görebilirsiniz. Yöre halkının yetiştirdiği sebze ve meyveler eşsiz tadı ve kokusu ile size ulaşıyor. Bunun yanı sıra pek çok baharat çeşidini bu pazarda bulabilir ve ortamdaki farklı kokular karşısında mest olabilirsiniz. Bu pazarda gıda ve tekstil ürünlerini bir arada görebilir ve yöresel işlemelere daha yakından bakabilirsiniz. El emeği ile hazırlanan kumaş, dokuma ve çeyizlik ürünler Dalyan Pazaryeri’nde ziyaretçileri için hazırlanıyor. Her salı, Dalyan Pazarı’ını ziyaret edebilirsiniz.

Çeşme Çiftlik Pazarı

Çeşme Çiftlik Pazarı, her cuma günü sabahın erken saatlerinde kuruluyor. En taze ürünleri almak için sabahın erken saatlerinde uğramanızda fayda var. Geniş bir alanda kurulu olan Çeşme Çiftlik Pazarı’nda aradığınız birçok gıda malzemesine kolayca bulabilirsiniz. Ulaşımı oldukça kolay olan pazara dolmuş ya da özel aracınızla gidebilirsiniz. Bölgeye yakın bir yerde konaklıyorsanız kısa bir yürüyüşle keyifli bir Pazar turu yapmanız mümkün.

Alaçatı Pazaryeri

Renkli ve dar sokakları ile dikkat çeken Alaçatı, aynı canlılığı pazarlarında görmenizi sağlıyor. Her cumartesi günü geniş bir alanda kurulan bu pazar, en az Alaçatı kadar ünlü. Oldukça ünlü olan Alaçatı Pazarı’nda arayıp da bulamadığınız birçok şeyi görebilirsiniz.

Ilıca Pazaryeri

Renkli ve düzenli yapısı ile dikkat çeken Ilıca Pazarı, sıklıkla ziyaret edilen alanlardan biri. Aradığınız her şeyi düzenli bir şekilde bulabilir ve Ilıca Pazarı’na hayran kalabilirsiniz. Rengarenk sebze, meyve ve birçok tekstil ürününü Ilıca Pazarı’ndan daha uygun fiyata alabilir ve keyifli bir alışveriş yapabilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
18.05.2022
582
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?