30 Mayıs 2022
878
ABONE OL

Çeşme’nin Turistik Yerleri

İzmir’in incisi Çeşme, çeşitli güzelliğe sahip bölgeleri ile yılın her dönemi yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaktadır. Doğal, kültürel ve tarihi güzelliklere sahip olan Çeşme’nin tarihi oldukça eskiye dayanmaktadır. Eski zamanlardaki ilk yerleşimin Alaçatı’da Giritliler tarafından yapıldığı düşünülmektedir. Sırası ile Tiranlar, Lidyalılar ve Per Uygarlığı tarafından yönetilen bölge daha sonra Türk egemenliğine geçmiştir.

Çeşme’nin Turistik Yerleri

Yıllar içerisinde birçok değişikliğe uğrayan Çeşme, farklı medeniyetlerin izlerini taşımaktadır. Bu sebeple pek çok kişinin tarihini merak ettiği turistik bir yer olarak bilinmektedir.

Çeşme Kalesi

Müze olarak hizmet veren Çeşme Kalesi, 500 yılı aşkın tarihi ile Çeşme’de göz kamaştıran tarihi yerlerden biridir. Yaz tatili yapmak için tercih edilen yerlerin başında gelen Çeşme’nin şahane manzaralar sunan kalesi, tipik bir Osmanlı mimarisi örneğidir.

Çeşme tatilinizde kaleyi ziyaret ederek müzede sergilenen mezar taşları ve tarihi eserleri görme şansına erişebilirsiniz. Önemli tarihi eserlere ev sahipliği yapmasının yanında yazın gerçekleştirilen konserlere de sahne olur.

Erythrai Antik Kenti

İzmir’in eşsiz doğasını gözler önüne seren Erythrai Antik Kenti, Çeşme’nin Ildır mevkiinde bulunmaktadır. Ferah bir hava almak için 12 İyon Kenti’nden biri olan bu kalenin parçaları yerli halkın tarım yaptığı topraklar altında kalmaya devam etmektedir.

Erythrai Antik Kenti’nde bulunan tiyatronun en yüksek yerine çıkıldığında, Çeşme’nin eşsiz manzarası gözler önüne serilir.

Çeşme Arkeoloji Müzesi

Çeşme Kalesi içerisinde yer alan Çeşme Arkeoloji Müzesi, çeşitli arkeolojik parçaya ev sahipliği yapmaktadır. Tarihi eserleri içinde barındıran Çeşme Arkeoloji Müzesi’nde heykel ve sikke gibi eski zamanlardan kalma parçalar sergilenmektedir. Müze içerisinde bulunan Taş Eser Salonu ve Osmanlı-Rus Savaşları’ndan kalan tarihi eserlerin sergilendiği salonlar, görenleri büyülemektedir.

Germiyan Köyü

Meşhur beyaz evleri ile tanınan Germiyan Köyü, Osmanlı mimarisini hatırlatmaktadır. Geleneksel evleri görebileceğiniz bu köy, kendine özgü tatları ile samimi ve misafirperver bir ambiyans yaratır. Çeşme merkeze 23 kilometre mesafede olan Germiyan Köyü’ne, merkezden yola çıkarak tahminen yarım saat süren bir yolculuk ile varabilirsiniz.

Hacı Memiş Ağa Cami

Çeşme’nin Alaçatı bölgesinde yer alan Hacı Memiş Ağa Cami, 17. yüzyılda camiye ismini veren kişi tarafından inşa edilmiştir. Osmanlı döneminde yapılan bir eser olan Hacı Memiş Ağa Cami, Çeşme’ye gelindiğinde görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
30.05.2022
583
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?