27 Eylül 2022
9438
ABONE OL

Çeşme’nin Saklı Güzelliği: Kleopatra Koyu

Çeşme’nin en güzel koylarından biri olan Kleopatra Koyu masmavi denizi ve eşsiz manzarasıyla Çeşme’nin saklı kalmış yerlerinden biridir. İnsanı büyüleyen masmavi denizin ve etrafı kayalıklarla çevrili koya ulaşım oldukça kısıtlıdır.

Çeşme’nin Saklı Güzelliği: Kleopatra Koyu

Kleopatra Koyu yüksek kayalıklarla çevrilidir. Bu gizli kalmış koyun suyu oldukça temiz ve berraktır. Bu koya Kleopatra ismi verilmesinin nedeni, plajda ve denizde ince taneli kumun bulunmasıdır. Kumsal kısmı altın sarısı ince kumdan oluşuyor. Denizinin sığ olması nedeniyle acemi yüzücüler ve çocuklu aileler tarafından tercih edilmektedir.

Bakir bir koy olması nedeniyle Kleopatra Plajı içerisinde hiçbir tesis yer almıyor. Plaja girmek isteyenlerin ihtiyaçları olan tüm malzemeleri yanlarına almaları gerekiyor. Plaj içerisinde soyunma kabini yer alsa da tuvalet için yer bulunmuyor. Koyun hemen yanında bulunan site, koya gelenler için özel bir otopark alanı oluşturmuş. Peki, İzmir Kleopatra Koyu nerede?

Kleopatra Koyu Nerede?

Alaçatı ile Ovacık arasındaki sahil yazlık sitelerden Özpamir Sitesi’nin hemen altında yer alan Kleopatra Koyu’na site yolu ve deniz dışında ulaşım seçeneği bulunmuyor. Kleopatra Koyu’na Özpamir Sitesi’nin içerisinden ulaşım mümkündür. Sitenin yanı sıra denizden de Kleopatra Koyu’na ulaşabilirsiniz. Ulaşım seçeneğinin kısıtlı olmasını nedeniyle koyun ziyaretçi sayısı oldukça az.

Kleopatra Koyu’na giden herhangi bir toplu taşıma aracı bulunmamaktadır. Kleopatra Koyu’na özel aracınızla ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Alaçatı Port’tan sahil yolunu takip ederek Ovacık yoluna ilerlemeniz gerekiyor. Delikli Koyu’nu geçtikten sonra yaklaşık 3-4 km sonra Özpamir Sitesi tabelası karşınıza çıkacak. Siteye ulaştıktan sonra site içerisindeki yolu takip ederek deniz kıyısında yer alan otopark bölümüne ulaşım sağlayabilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
26 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
27.08.2020
585
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?