01 Kasım 2022
571
ABONE OL

Çeşme’nin En İyi Plajları

Ülkemizin vazgeçilmez tatil rotalarından olan Çeşme, her yıl yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlıyor. Plajları, koyları ile özellikle yaz aylarında tatilcilerin akın ettiği bir bölgedir. Mavi ile yeşilin ahengine şahit olacağınız Çeşme plajları hem dinlenmenize hem de eğlenmenize olanak sunar. Aynı zamanda rüzgârlı bir bölge olan Çeşme’nin plajlarında rüzgâr sörfü de yapabilirsiniz. Çeşme merkezde bulunan plajlar, kolay ulaşım imkanına sahip olduğu için tatilciler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Aynı zamanda daha sakin bir yerde denize gitmek istiyorsanız merkez dışında bulunan plajları da tercih edebilirsiniz. Çeşme seyahati hayaliniz varsa içeriğimizden Çeşme’nin en iyi plajları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Çeşme’nin En İyi Plajları

Kocakarı Plajı

Kocakarı Plajı, Çeşme merkez plajları içerinde en çok rağbet gören plajların başında yer alıyor. Mavi bayraklı olan Kocakarı Plajı, sakin bir halk plajı olması sebebiyle bölgede yaşayan kişilerin ve tatilcilerin sık sık ziyaret ettiği bir plajdır. Plajın bir kısmı taşlık olabilir ancak ilerleyince kuma dönüşen bir yapıdadır. Bu plaj gerek rengi gerekse temiz olmasıyla tatilcilerin yüzme ve dinlenme ihtiyaçlarına tam anlamıyla yanıt veriyor. Sahile yakın kısımları, sığ olan Kocakarı Plajı’nın Çeşme’nin soğuk ve temiz plajları arasında başı çektiğini söyleyebiliriz.

Sera Plajı

Aya Yorgi Koyu ile Dalyan arasındaki bölgede yer alan Sera Plajı, tatilcilerin gözde plajlarından biridir. Yeşil ile mavinin buluştuğu bu plaj, turkuaz renkli denizi ile öne çıkıyor. Aya Yorgi Koyu’na oldukça yakın olan Sera Plajı, tekne yolculuğu yapanların da sıklıkla ziyaret ettiği bir plajdır. Sera Plajı kumsalının bir kısmı taşlık olsa da ilerisi kumluktur. Bu plajda ailenizle veya arkadaşlarınızla gönlünüzce denize girebilir ve eğlenebilirsiniz.

Ilıca Halk Plajı

Ilıca Halk Plajı, yaz aylarında tatilciler tarafından sıklıkla ziyaret edilen plajlar arasında yer alıyor. İnce kum plaj yapısı ile çocuklar tarafından çok sevilen Ilıca Plajı, genellikle aileler tarafından tercih ediliyor. Oldukça uzun bir plaj olan Ilıca Halk Plajı, mavi bayrağa da sahiptir. Sığ bir denize sahip olan bu plaj aynı zamanda hafif dalgalı olması sebebiyle ziyaretçilerine güvenli bir yüzme deneyimi de sunuyor.

Pırlanta Plajı

Temiz bir denize sahip olan Pırlanta Plajı, berrak denizi ile mükemmel bir yüzme deneyimi sunuyor. İnce kum plajı ve sığ bir denize sahip olması sebebiyle aileler tarafından sıkça tercih edilen bu plaj, 500 metre uzunluğa sahiptir. Pırlanta Plajı’nda çocuklar kumda oynarken ebeveynler ise denizin tadını çıkarabilir.

Altınkum Plajı

Çeşme’nin en popüler plajlarından biri olan Altınkum Plajı, 15 metre genişliği ce 500 metre uzunluğu ile her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği plajlardan biridir. İsmini altın sarısı kumlarından alan bu plaj, yerli halkın da sıkça ziyaret ettiği bir bölge olarak gösterilebilir. Denizi soğuk olduğu için sıcak yaz aylarında serinlemenize olanak sağlayan plajda kafe ve restoranlar da bulunuyor.

Çark Plajı

Berrak suyu ile öne çıkan Çark Plajı, Çeşme’nin en iyi plajları arasında yer alıyor. Diğer alternatifler kıyaslandığında daha ılık bir denize sahip olan Çark Plajı’nda adım atarken bile tatilin tadını çıkarabilirsiniz. Sörf gibi birçok su sporunun da yapılabildiği Çark Plajı’nda profesyonel eğitmenler eşliğinde sörf yapabilirsiniz. Sığ denizi ile yüzmeyi yeni öğrenen kişiler veya çocuklu aileler tarafından tercih edilmesine sebep oluyor.

Tekke Plajı

Tekke Plajı, rüzgârın ve dolayısıyla dalganın az olması sebebiyle Çeşme’nin popüler plajlarından biridir. Çeşme merkeze oldukça yakın olan bu plaj gerek tatilciler gerekse yerli halk tarafından tercih ediliyor. Çakıl taşlı bir kumsala sahip olan bu plaj, sığ deniz yapısı ile ziyaretçilerine güzel bir yüzme deneyimi sunuyor.

Sığacık Plajı

Turkuaz suyu ile öne çıkan Sığacık Plajı, Çeşme’nin en iyi plajları arasında bulunuyor. Halk plajı olan Sığacık Plajı, su altını görebileceğiniz kadar temizdir. Hızlı bir şekilde derinleşen bu plajda deniz gözlüğünüz ile masmavi dünyayı görebilirsiniz.

Paşa Limanı Plajı

Çakıl ve kumlardan oluşan Paşa Limanı Plajı, Çeşme plajları arasında cazibe merkezi olduğunu söylersek yanılmayız. Kamping alanlarına da sahip olan bu plaj, berrak sular ile keyif bulmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği plajlardan biridir. Çakıllı bir kumsala sahip olan Paşa Limanı Plajı’nda belirli bölgelerde atlama noktaları da bulunuyor. Bu plaja giderken plaj ayakkabısı giyerek olabilecek kazaların önüne geçebilirsiniz.

Çiftlikköy Plajı

Sessiz ve sakin bir plaj olması sebebiyle tatilde huzur arayanlar, Çiftlikköy Plajı’nı tercih edebilir. Dalgasız ve sığ bir denize sahip olan Çiftlikköy Plajı, yüzmeyi yeni öğrenenler ve çocuklu aileler için ideal bir plajdır. Halk Plajı olan Çiftlikköy Plajı’nda şezlong, şemsiye ve otopark gibi hizmetler de bulunuyor.

 

Fotoğraf: Çeşme Belediyesi

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
01.11.2022
583
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?