02 Kasım 2022
505
ABONE OL

Çeşme Kamp Alanları

Yaz tatillerinin uğrak yeri olan Çeşme, tatilciler için huzurlu ve eğlenceli tatil sunan bir şehirdir. Pırıl pırıl sahilleri, doğal ve kültürel zenginliği ve canlı eğlence hayatı ile Çeşme gere yerli turistler gerekse yabancı turistler için tatil cenneti niteliği taşıyor. İzmir merkezden yaklaşık 1 saat uzaklıkta bulunan Çeşme’de Mayıs ve Ekim ayları arasında deniz tatili yapabileceğiniz gibi kış aylarında da ılık havada yürüyüş veya kamp yapabilirsiniz. Bahar veya kış aylarında Çeşme’nin tadını çıkarmak için bir kamp planınız varsa içeriğimizin devamında Çeşme kamp alanları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Çeşme Kamp Alanları

Mavi ve yeşilin ahengini hissetmenizi sağlayacak Çeşme kamp alanlarında doğa ile baş başa kalabilirsiniz. Çeşme’de ücretsiz kamp yerleri bulabileceğiniz gibi ücretli kamp alanlarını da değerlendirebilirsiniz. Plajlarda ve koylarda yer alan bu kamp alanları, kampçıların doğayla vakit geçirmesine ve diledikleri zaman serin sulara atlamasına imkân sağlıyor.

Çeşme'de Kamp Yapılabilecek Yerler

Doğa ve kamp tutkunlarının sık ziyaret ettiği Çeşme’deki plajlarda, koylarda ve tabiat parklarında kamp yaparak tatilinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz. Çeşme’de kamp yapılabilecek kamp alanları, sizler tarafından keşfedilmeyi bekliyor.

Pırlanta Plajı Kamp Alanı

Çeşme’nin merkezine 10 dakika uzaklıkta olan Pırlanta Plajı, Çiftlikköy mevkiinde bulunuyor. Özellikle yaz aylarında turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilen bu plaj, ismini pırlanta gibi denizinden ve kumlarından alıyor.

Çadırınızda kamp yapabileceğiniz bu plajda dilediğiniz zaman denize de girebilirsiniz. Yeşil ile maviyi bir arada bulabileceğiniz bu plajda bahar veya kış aylarında nefis bir kamp tatili yapabilirsiniz. Pırlanta Plajı’nda kamp yapmayı düşünüyorsanız rüzgâr faktörünü aklınızdan çıkarmamanız yararlı olacaktır.

Plaja yakın işletmelerin tuvaletini ve duşunu kullanabileceğiniz gibi giderebileceğiniz gibi gıda ihtiyacınızı da plaja yakın marketlerden giderebilirsiniz.

Delikli Koy Kamp Alanı

Doğal güzellikleri ile öne çıkan Delikli Koy’da da çadır veya karavan kampı yapabileceğiniz alanlar bulabilirsiniz. Genellikle sakin olan Delikli Koy’da huzurlu bir kamp tatili yapabilirsiniz. Delikli Koy kamp alanı yakınlarında tuvalet ve duş ihtiyacınızı giderebileceğiniz bir alan bulunmuyor. Ancak bölge, sakinliği seven kampçıların ilgisini çekiyor.

Ege’nin cenneti olarak anılan bu koyda çadır kampı yapabileceğiniz gibi denizin de tadını çıkarabilirsiniz. Alaçatı’ya yakın bir konumda bulunan Delikli Koy’da kamp yapmak için Alaçatı’daki toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz.

Kleopatra Koyu Kamp Alanı

Çeşme’nin yeni yeni keşfedilen Kleopatra Koyu, sakinliği tercih eden kampçıların ilk tercihleri arasında yer alıyor. Güvercinlik Koyu olarak da bilinen bu koy, parlak kumları ile ziyaretçilere görsel bir şölen sunuyor.

Kleopatra Koyu, çadır kampı yapmak için ideal bir bölgedir. Yapılaşmaya kapalı olan Kleopatra Koyu’na giderken yiyecek ve içecek ihtiyacınızı yanınızda götürmeniz yararlı olacaktır. Otopark alanı bulunan Kleopatra Koyu’nda soyunma kabini de bulunuyor. Ayrıca tuvalet ihtiyacınızı sahile yakın bölgede bulunan WC’lerde giderebilirsiniz.

Alaçatı’ya 12 kilometre uzaklıkta bulunan Kleopatra Koyu’na özel aracınızla gidebileceğiniz gibi Alaçatı dolmuşları ile ana yolda inip yürüyerek kamp alanına ulaşabilirsiniz.

Ilıca Tanay Tabiat Parkı Kamp Alanı

 Çeşme’den Ilıca Plajı’na giderken yol üzerinde rastlayacağınız Tanay Tabiat Parkı, kamp yapabileceğiniz alanlardan biridir. Doğa ve denizin birleştiği bu kamp alanında huzurlu bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Çadır ve karavan kampı için ideal bir kamp alanı olan Ilıca Tanay Orman Kamp Alanı, yaz aylarında kampçılara serin bir kamp imkânı sağlıyor.

Kamp alanında tuvalet ve duş ihtiyacınızı giderebileceğiniz alanlar bulabilirsiniz. Ayrıca tabiat parkında otopark, telefon gibi alanlarda mevcuttur. Bunların yanı sıra büfe ve mutfak gibi alanları kullanarak beslenme ihtiyacınızı da karşılayabilirsiniz.

Gerence Koyu Kamp Alanı

Ildırı Köyü’nün dışında kalan Gerence Koyu Kamp Alanı, doğa ile iç içe bir kamp deneyimi sunuyor. Sakinliği ile kampçıların dikkatini çeken bu koyda istediğiniz bir noktaya çadırınızı kurabilirsiniz. Olta balıkçılarının ve doğa fotoğrafçılarının sıklıkla ziyaret ettiği Gerence Koyu, mükemmel bir manzara karşısında dinlenmenize olanak sunuyor.

Gerence Koyu Kamp Alanı’na giderken yol üstünde göreceğiniz çeşmelerden su ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyacınızı ise kamp alanının yakınındaki Ildırı Köyü’nden temin edebilirsiniz.

Alaçatı Halk Plajı Kamp Alanı

Ege’nin incisi olan Alaçatı’da bulunan halk plajında denizin keyfini çıkarabileceğiniz gibi kampta yapabilirsiniz. Yaya olarak giriş yapabileceğiniz bu plaj, diğer halk plajları ile kıyaslandığında sakin bir yerdir. Çadırınızı kurarak dalga sesleri ile dinlenebileceğiniz Alaçatı Halk Plajı’nda ailenizle veya sevdiklerinizle keyifli bir kamp deneyimi de yaşayabilirsiniz.

Bu kamp alanına herhangi bir toplu ulaşım aracı gitmiyor. Bu sebeple özel aracınızla yönünden Alaçatı’yı geçerek sahil yolunu takip ederek ulaşım sağlayabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyacınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmeniz, iyi olacaktır. Aynı zamanda Alaçatı Halk Plajı kamp alanında tuvalet, duş veya soyunma kabinleri de bulunmuyor.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
02.11.2022
583
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?