21 Aralık 2022
4961
ABONE OL

Çeşme Ilıca'da Gezilecek Yerler

İzmir denildiği zaman Çeşme Ilıca ve Alaçatı ilk akla gelen tatil merkezleri olarak bilinir. Beyaz kumlu plajı ve termalleriyle Çeşme’nin gözde duraklarından olan Ilıca, keyifli bir tatil imkanı sunuyor. Denizin içinde kaynayan sıcak termal sular Ilıca Plajı’nı termal havuza dönüştürüyor

Çeşme Ilıca'da Gezilecek Yerler

Ilıca'da gezilecek yerler oldukça fazladır. Ilıca’da halk plajı her gün ziyaretçilerin uğrak yeri olmuştur. Bunun içinde önemli bir duraktır. Şifne Koyu olarak bilinen yer, doğal çamur banyosu yapmak isteyenler içinde idealdir. Ilıca sadece tatil değil şifa bulmak için gelenler içinde önemlidir.

Ilıca sadece denizi değil tarihi açıdan da önemli bir yerdir. Örneğin 15 km’lik mesafede bulunan tarihi Rum Köyü Erytrai Antik Kenti gezilebilir. Antik kenti görmeye geldiğinizde içerisinde kutsal mekan kalıntıları ve antik tiyatroyu görebilirsiniz.

Çeşme Kalesi

Çeşme’ye yakın olmasından dolayı Ilıca’ya geldiğinizde Çeşme Kale’sini de görebilirsiniz. Çeşme'de gezilecek yerler arasında bulunan Çeşme Kalesi, 1508 yılında yapılmıştır. Kalenin 6 kulesi bulunuyor ve bu kulelerin 3 yanında bulunan hendeklerin muhteşem görüntülerini mutlaka görmeniz gerekiyor. Kale eskiden denize yakınken denizin doldurulmasıyla birlikte daha iç kesimlerde kaldı. Kale’ye temmuz ayında gittiğinizde çeşme festivaline de katılma şansınız olabilir.

Kervansaray

Kervansaray, Çeşme’nin güzelliğine ayrı bir ün katar. 1528 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılmış olan Kervansaray, o dönemde yabancı tüccarların konaklaması amacıyla yapılmıştır. Bugün 45 odalı otel olarak hizmet veren Kervansaray içerisinde eğlence mekanları ve alışveriş merkezleri de bulunur.

Çeşme Müzesi

Çeşme’ye gittiğinizde müze gezilir mi demeyin gitmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.  Müze içerisinde bölgeden çıkan antik kalıntılar sergileniyor. Müze de toplamda 320 adet arkeolojik 126 adet etnografik eser ile 31 adet sikke, toplam olarak 477 adet eser teşhir edilmektedir.

Erytrai

Çeşme ve çevresinde yapılan kazılarda ortaya çıkan bulgulara göre Tunç Çağından beri bir yaşam söz konusu. 16.yüzyıldan sonra Ildırı adını almış olan antik kent gezilmesi gereken yerler listenizde olması gerekir.

Çeşme, Alaçatı ve Ilıca mutlaka günün birinde gelmeniz ve iyi bir tatil yapmanız gereken bir yerdir. Denizi, havası, doğası, mavisi ve tarihi kalıntılarıyla her zaman ilgi çekmeyi başarmış olan tatil beldeleri özellikle eğlence hayatıyla da ün yapmıştır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
20.08.2020
583
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?