19 Temmuz 2022
1218
ABONE OL

Çeşme Gezilecek Yerler

Çeşme gezilecek yerler konusunda oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Yaz aylarında nüfusunun 3 katı kadar kişiye ev sahipliği yapan Çeşme, tatil denildiğinde akla gelen ilk yerlerden biridir. Tarihi eserleri, eğlence mekanları, doğal güzellikleri, berrak denizi ve misafirperver yerlisiyle tatilcilerin güzide mekanı olmaktadır. Aynı zamanda rüzgar ile dost olan bu tatil yerinde sörf ve buna benzer birçok su sporu sıklıkla yapılmaktadır.  

Çeşme Gezilecek Yerler

Çeşme’de gezilecek yerler oldukça fazla olduğundan dolayı, bu tatil mekanında biraz uzun süre geçirmenizi tavsiye ederiz. Alaçatı’nın rengarenk taş evlerini, Erythrai antik Kenti’nin ve Çeşme Kalesi’nin tarihi atmosferini, Eşek Adası ve Sakız Adası’nın eşsiz güzelliklerini görmek için birkaç günden fazlasına ihtiyaç duyabilirsiniz. İşte sizler için hazırladığımız Çeşme gezilecek yerler haritası

Erythrai Antik Kenti

Yunanca anlamı “kızıl kent” olan antik kent, Çeşme’nin Ildırı mevkiinde bulunmaktadır. “Kızıl kent” isminin geldiği yer ise bölgede birçok yerde bulunan kırmızı renkli topraklardır. Antik Çağ’daki 12 İyon kenti arasında yer alan Erythrai, geçmişten bugüne değin birçok farklı uygarlığa ev sahipliği yapması sebebiyle pek çok kültürün izini taşımaktadır. Bir müze niteliği taşıyan antik kent, Çeşme’de görülmesi gereken yerler arasındadır.

Çeşme Kalesi

1509 yılında inşa edilen Çeşme Kalesi, birkaç asırdır bölgesinde sağlam bir şekilde bulunmaktadır. II. Beyazıt döneminde yapılan bu kale, çeşitli aktivitelere ev sahipliği yapmaktadır. Günümüzde Çeşme Arkeoloji Müzesi olarak ziyarete açık olan bu kalede, 1984 yılından bugüne dek gelen antik kente ait eserler sergilenmektedir.

Sakız Adası

Yunanistan’a ait olan Sakız Adası, kapı vizesi uygulaması ile ziyaret edilebilmektedir. Çeşme Limanı’ndan kalkan teknelerle ortalama bir saat içerisinde Sakız Adası’na varmak mümkündür. Yunan adaları arasındaki en rağbet gören ada Sakız Adası’dır. Gezilecek yerlerinin fazla olması yerli ve yabancı turistleri, yılın her dönemi bölgesine çekmektedir. Nea Moni Manastırı, Sakız Adası Kalesi, Mesta Köyü ve Avatanos Köyü; Sakız Adasında gezilecek yerlerden birkaçıdır. Bununla birlikte Sakız Adası’nda Arkeoloji Müzesi de yer almaktadır. Helenistik döneme ait pek çok tarihi eserin sergilendiği bir müze olduğundan dolayı meraklıları tarafından oldukça ilgi görmektedir.

Eşek Adası

Temiz denizi ve su altı sporları ile meşhur olan Sakız Adası, ziyaretçiler tarafından ilgi gören mekanlar arasında bulunmaktadır. Bu adaya Çeşme’den hareket eden günübirlik turlar ile ulaşmanız mümkün olabilmektedir. Eskiden bölgeye bırakılan eşeklerin oldukça fazla olmasından dolayı ismi Eşek Adası olan bu görülmeye değer mekan, aynı zamanda dalış yapmak için oldukça uygun bir yerdir. Bu sebeple Eşek Adası, dalış sporuna ilgi duyanlar için biçilmez kaftandır.

Alaçatı

İzmir Çeşme gezilecek yerler arasında bulunan Alaçatı, Türkiye’de ve dünyada adını duyuran tatil mekanlarından biridir. Masalsı bir görünüme sahip olan sokaklarında dikkat çeken, rengarenk taş evler vardır. Bu evleri gelip görenler oldukça fazladır. Aynı zamanda yel değirmenleri ile ünlü olan Alaçatı, her yaz bölgeye gelip fotoğraf çeken ve anı biriktiren kişileri misafir etmektedir. Kadrajlara yansıyan eşsiz güzellikteki doğası ve tarihi yapıları ile göz kamaştıran bir tatil merkezidir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
2 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
1 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
30 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
29 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
28 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
23.12.2020
611
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?