09 Ocak 2023
1029
ABONE OL

Çeşme Gezilecek 5 Popüler Yer

Her köşesi onlarca koyla çevrili, denizinin kendisine has mavisi, rengarenk sokakları ile meşhur olan Çeşme, Ege’nin altın kalbidir. İzmir’e 1 saat uzaklıkta bulunan ilçe, turizmin yıllardır gözbebeğidir. Ünlü plajları, koyları, meşhur restoranları, gece hayatıyla yerli ve yabancı turistlerin tatil mekânı olan Çeşme’de gezilecek popüler 5 yeri sizin için derledik. 

Çeşme Gezilecek 5 Popüler Yer

Alaçatı

Çeşme’ye 8 kilometre uzaklıkta bulunan Alaçatı, romantik sokaklarıyla sizi kucaklıyor. İlçede bulunan çeşitli butik, pansiyon, apart otel ve sığ deniziyle yaz mevsiminde Alaçatı’ya yolunuz düşerse keyifli bir tatil yapma fikrini zihninize ufakça işliyor. Bölge eğlenceli ve huzurlu bir atmosferi size sağlıyor. Alaçatı’nın renkli sokaklarını, göz alıcı evlerini, alışveriş yapabileceğiniz hediyelik eşya satan dükkanlarını incelerken günün nasıl geçtiğini fark etmeyeceğiniz ve leziz Ege yemeklerini yiyeceğiniz bir restoranla karşılaşacağınız sözünü biz şimdiden verelim. 

Çeşme Kalesi

II.Bayezid’in emriyle inşa edilmiş olan Çeşme Kalesi, Çeşme’nin en önemli tarihi ve kültürel değerlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Günümüze kadar oldukça iyi korunan kalenin içinde Arkeoloji Müzesi de bulunuyor. Kaleye çıktığınızda Çeşme Marina’yı ve Ege Denizi’nin güzel manzarasını karşılayabilir ve uzun süre manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Kale içinde bulunan kazı sonucu keşfedilen eserleri görebileceğiniz Çeşme Kalesi, yaz aylarında birçok festivale de ev sahipliği yapıyor. 

Erythrai Antik Kenti

Tarihi gezintilerin ve doğa gezilerinin sık sık yapıldığı mekanlardan biri Erythrai Antik Kenti. Çeşme’nin hazinelerinden olan antik kent, birçok uygarlığa yüzyıllar önce ev sahipliği yapmış olmanın değişik hissini veriyor. Yerli ve yabancı turistlerin ziyaret duraklarından olan antik kenti siz de gezmek isterseniz Klasik, Helenistik, Roma gibi birçok döneme ait eserleri yakından inceleme fırsatı bulabilirsiniz. Çeşme’ye geldiğinizde, Ege Denizi’nin yanında yer alan kenti önce ziyaret edebilir ardından kendinizi masmavi sulara bırakabilirsiniz.

Pazaryeri Camii

Her yıl birçok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen Pazaryeri Camii, bölgeye gelen gezginler tarafından ilgi görüyor. Yüzyıllar önceden kalan mekanın hikayesini merak edenler Çeşme’ye 10 kilometre uzaklıktaki bu yeri görmek için yolculuğa hazırlanıyor. 1874 yılında bir kilise olarak inşa edilen bina 1900’lü yıllarda camiye çevriliyor. Mekanın içerisine girdiğinizde bir kilise ve bir caminin yarattığı atmosferi yakından izleme fırsatı bulabilirsiniz. Dini motiflerle bezenmiş her köşe, kesinlikle mest olmanızı sağlıyor.

Çeşme Çarşısı

Bir semti keşfetmenin en eğlenceli yolu sizce de çarşısına inmek değil midir? Bu sebeple biz de Çeşme’den ayrılmadan önce çarşısına gitmenizi tavsiye ediyoruz. Bu sayede renkli ve hareketli sokaklarını, organik meyve ve sebzelerini, el yapımı hediyelik eşyalarını, yöresel şifalı bitkilerini, çeşitli takılarını uzun sokaklarında sıralanan tezgahlarında incelerken Çeşme’nin keyfini çıkarabilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
09.01.2023
583
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?