08 Eylül 2022
7120
ABONE OL

Çeşme Festivalleri

Çeşme festivalleri, iklim sebebiyle dört mevsim boyunca yaz yaşanan Çeşme’de oldukça rağbet gören aktivitelerdendir. Festivalleri ile her daim eğlencenin ve aktivitenin devam ettiği tatil beldesi Çeşme, yaz tatili için sıklıkla tercih edilir. Yılın her zamanı etkinliği bol olan Çeşme’ye yolculuk yapmak için kararsızsanız karar vermek için bu yazıyı okuyabilirsiniz. 

Çeşme Festivalleri

Alaçatı Ot Festivali

Alaçatı Ot Festivali, oldukça meşhur bir Çeşme festivalidir. Popülerliği ülke sınırlarını aşan Alaçatı Ot Festivali, nisan ayında düzenlenir. Alaçatı’nın gökkuşağı gibi rengarenk olmasını sağlayan bu festival boyunca gezilip görülebilecek stantlarda birbirinden şifalı otları inceleyebilir, deneyebilir ve satın alabilirsiniz. Bunların yanı sıra festivalde düzenlenecek sağlıklı beslenme söyleşilerine katılarak birçok şey öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda müzik gösterileri ile eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.

Çeşme Satranç Turnuvası

Çeşme Satranç Turnuvası, haziran ayında Çeşme Çarşısı’nda bulunan Aya Haralambos Kilisesi’nde düzenlenir. Altı gün düren bu turnuva boyunca 10’u aşkın ülkeden, 300’ü aşkın sporcunun yarışmaları izlenir. Siz de Çeşme Satranç Turnuvası’na katılarak bu çekişmeli yarışmaların heyecanına ortak olabilirsiniz.

Germiyan Festivali

Ülkenin ilk slow food köyü Germiyan’da ekim ayında düzenlenen Germiyan Festivali’nde yemek yapma atölyeleri oldukça ilgi çeker. Başta Germiyan ekmeği olmak üzere birçok atölyeye katılıp peynir, ev şarabı gibi yöresel ürünlerin nasıl yapıldığı hakkında fikir edinebilirsiniz.

Hıdrellez Şenliği

Hıdrellez Şenliği, Çeşme’de 5 Mayıs’ta düzenlenir. Alışılmış Hıdrellez kutlamaları ile tanıdık bir atmosfer yaşatan Çeşme Hıdrellez Şenliği, ateşin üstünden atlama, dilek dileme gibi geleneklerin yaşandığı bir festivaldir. Bu şenlik boyunca Roman müzikleri eşliğinde gün boyu dans edebileceğiniz bu festivalde keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Ildırı Kültür Sanat Festivali

Ildırı Kültür Sanat Festivali, Ildırılı kadınların el sanatlarını sergilemek için düzenledikleri festivaldir. Her yıl ağustos ayında tertip edilen Ildırı Kültür Sanat Festivali, yöresel ürünlerin satışa çıkarıldığı benzersiz bir ortam sunar. Bölgede bulunan tarihi değerlere vurgu yapılan bu festivalde beş yıllık antik kentin atmosferinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Festivali

Dünyaca ünlü klasik müzik sanatçılarının katıldığı Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Festivali, her yıl eylül ayında Aya haralombos Kilisesi’nde düzenlenir. Halka açık ve ücretsiz olan konserlerin yanında viyola, viyolonsel, şan ve keman dallarında eğitim alan katılımcılar, dünya tarafından tanınan müzisyenlerle çalışma imkanı yakalar.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
08.09.2022
487
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?