23 Haziran 2022
1103
ABONE OL

Çeşme’den Ne Alınır?

Göz kamaştıran bir güzelliğe sahip Çeşme, Ege’nin en beğenilen yerlerinden birinde konumlanmaktadır. İsmi bölgede bulunan birçok su kaynağından gelen Çeşme, Türkiye’nin en güzel uzantıları arasında yer almaktadır. Bu sahil kasabası, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileri her yıl ağırlamaktadır. Otantik ve sakin bir ambiyansı olan Çeşme; plaj partileri, eğlenceli gece hayatı, berrak denizi ve pek çok hediyelik eşya dükkanları ile eşsiz bir yaz tatili deneyimi yaşatmaktadır. Çeşme’nin incir ve sakız ağaçları ile çevrili doğası ve şifalı otları, bölgeyi ziyaret edenleri büyülemektedir.

Çeşme’den Ne Alınır?

Yalnızca denize girmekten ibaret olmayan Çeşme tatilinde, yöreye özgü lezzetleri deneyerek keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Kumru, boyoz, bazlama, katmer, söğüş, midye, lokma gibi pek çok ağız sulandıran lezzeti deneyebilirsiniz.

Bunların yanı sıra Çeşme’nin ünlü sakız ağaçlarından yapılan; sakız reçeli, sakızlı lokum, sakızlı likör, sakızlı Türk kahvesi ve sakızlı gazoz gibi lezzetleri denemeden geçmemelisiniz. Hatta bu lezzetleri sizinle birlikte olamayan sevdiklerinize hediye olarak götürebilirsiniz. Aynı zamanda limon çiçeği, incir, zahter, fıstık reçeli, bal ve kavun gibi Çeşme’ye özgü tatları da sevdiklerinize Çeşme’yi hatırlatacak hediyeler olarak alabilirsiniz.

Çeşme’den Hangi Hediyelik Eşyalar Alınır?

Çeşme’ye has yöresel lezzetlerin dışında sevdiklerinize hediye edebileceğiniz pek çok Çeşme hatırası bulunmaktadır. El yapımı takılar, otantik abajurlar, maket oyuncaklar, dokuma halı ya da kilimler, biblolar, yağlıboya tablolar, anahtarlıklar, lavanta kesesi, duvar saatleri, deniz kabuklarından yapılan el işi süsler ve daha pek çok yöreye özgü hediyelik eşya ile sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Hatıralarınızı hatırlamanıza yardımcı olacak olan hediyelik eşyalar, Çeşme’nin her köşesinde bulunan hediyelik eşya dükkanlarında satışa çıkarılmaktadır.

Çeşme’de Hediyelik Eşya Nereden Alınır?

Yerli ve yabancı turistlerin kişisel beğenilerine göre seçtikleri hediyelik eşyalar, oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Çeşme’de bu eşyaların satışa sunulduğu pek çok hediyelik eşya dükkânı bulunmaktadır. Bunlardan birkaçı; Abalon Art Galery, Bazen, Lisa Corti, Budha Silver şeklinde sıralanabilir. Çeşme’nin dört bir yanında bulunan hediyelik eşya dükkanları sayesinde yöreye özgü güzel ürünleri görebilir ve satın alarak sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
23.06.2022
583
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?